A LeasePlan a ZEV Challenge alapítói között

elektromos autók
 

A LeasePlan a ZEV Challenge alapítói között

A flottakezelő vállalat aktívan részt vesz az elektromos autózás elterjesztésében

A LeasePlan, a világ egyik vezető flottakezelő vállalata bejelentette, hogy részt vesz a Zero Emission Vehicle (ZEV) Challenge megalapításában, amely a Climate Group és a C40 klímavédelmi szervezetek új, globális kezdeményezése.

A ZEV Challenge célja, hogy egyesítse azokat az országokat, régiókat, városokat, vállalatokat és civil szervezeteket, amelyek szeretnék felhívni a figyelmet az elektromos autózás fontosságára. A partnerek olyan szabályok és megoldások kidolgozásában, illetve népszerűsítésében is együttműködnek majd, amelyek segítik az elektromos járművek tömeges elterjedését.

A kezdeményezést New York-ban indították az idei Formula E-szezon utolsó, Brooklynban megrendezett futamával egy időben. Az alapító partnerek között szerepel a LeasePlan, az Unilever, az EDF Energy, Kalifornia állam és New York City.

„Noha érzékeljük, hogy napról napra nő az igény az elektromos járművek iránt, egyelőre sem a járművek, sem az infrastruktúra vagy a szabályozások nem megfelelőek ahhoz, hogy eleget tegyenek ezeknek az elvárásoknak. Ezért örömmel csatlakozunk a globális ZEV Challenge-hez, és működünk együtt az iparági szereplőkkel a zéró károsanyag-kibocsátású közlekedés kialakításában. Az egyik legegyszerűbb módszer lehet a klímaváltozás kezelésére, ha elektromos meghajtásra váltunk, de ez csak akkor működik, ha mindenki kiveszi belőle a részét” – mondta Tex Gunning, a LeasePlan CEO-ja.

„A közlekedés egyre nagyobb mértékben járul hozzá a klímaváltozáshoz. Ezért arra ösztönözzük az autógyártókat és minden érdekelt csoportot, beleértve az államokat, régiókat, vállalatokat és a hozzánk hasonló civil szervezeteket, hogy működjenek együtt az elektromos autózás térnyerésének elősegítésében, és tegyék általánosan elfogadottá az elektromos közlekedést. Példaértékű, hogy 1,8 milliós járműflottájával a LeasePlan is elkötelezi magát a ZEV Challenge mellett” – nyilatkozta Helen Clarkson, a Climate Group vezetője.

A ZEV Challenge alapító partnereként a LeasePlan eltökélt abban, hogy felhasználja ügyfélkapcsolatait az elektromos járművek használatának elterjesztéséhez a világ számos nagyvállalatának körében. Napjainkban az autók több mint fele vállalati flottákhoz tartozik, amelyek így katalizátorai lehetnek az elektromos járművekre való átállásnak.

Az 1,8 milliós járműparkkal rendelkező LeasePlan vezető szerepet vállal a belsőégésű motorokról az alternatív meghajtásúakra történő váltásban, 2030-ra tervezve a zéró kibocsátás elérését. A célkitűzések szerint a vállalat saját flottáját pedig már 2021-re teljesen elektromosra cseréli.

• A ZEV Challenge egyesíti a Climate Group EV100 kampányát, a C40 Fossil Fuel Free Streets kezdeményezését, valamint a világ számos különböző városát és régióját tömörítő Under2 Coalition új ZEV projektjét.

• A klímaváltozást előidéző tényezők közül a közlekedés a leggyorsabban növekvő. A közúti forgalom felelős a széndioxid-kibocsátás egyharmadáért az USA-ban, míg ugyanez a szám az EU-ban 20 százalék . Az elektromos járművek 30-70 százalékkal kevesebb szén-dioxidot juttatnak a környezetbe, mint a belsőégésű motorok, ezért fontos szerepet játszanak az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

• A LeasePlan zéró emissziós ütemtervének legfontosabb elemei a következők:

o A zéró kibocsátású közlekedés népszerűsítése a megfelelő döntéshozói csoportok körében

o Az ügyfelek tájékoztatása az alacsony károsanyag-kibocsátású járművekkel kapcsolatos újdonságokról

o Az alacsony kibocsátású járművek elterjedésének elősegítése vonzó ajánlatokon keresztül

o Példamutató magatartás: a saját flotta elektromosra cserélése 2021-

Itt érhető el a LeasePlan legfrissebb tanulmánya, amely az elektromos járművek vállalati használatát érintő különböző tényezőket mutatja be, és tanácsokat ad az elektromos közlekedésre történő átálláshoz.

A LeasePlan az EV100 alapító partnere, amelyet a Climate Group indított az ENSZ 2017. szeptemberi Közgyűlésén az elektromos járművek és a kapcsolódó infrastruktúra elterjedésének felgyorsítására. Ez az egyetlen olyan kezdeményezés, amely az elektromos közlekedésre vonatkozó üzleti kötelezettségvállalásokat ösztönzi. Tagjai vállalják, hogy benzines és dízeles flottáikat 2030-ra elektromos járműparkra cserélik.

Forrás: morpho.hu

 

Teteje