In memoriam Nagy Sándor Tibor

 

In memoriam Nagy Sándor Tibor

Életének 60. évében tragikus hirtelenséggel szombaton elhunyt Nagy Sándor Tibor, a debreceni Kultúrpark ikonikus vezetője.

Az egyetemi oktató és kutató munka után 1989-től biológusként kezdett dolgozni az édesapja irányította Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében. Vezetésével 1994-ben választotta az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége teljes jogú tagjává az állatkertet. 1998-tól 17 éven keresztül, mint ügyvezető koordinálta a Kultúrpark megújítását. Irányítása alatt folyamatos fejlesztések valósultak meg, így az Állat- és Növénykert a 2000-es évek végére az ország vezető vidéki állatkertjévé vált. 2008-ban a Debreceni Egyetem kihelyezett tanszékének megalapításával - az országban elsőként - az állatkert bekapcsolódott a felsőfokú képzésbe.

Nagy Sándor Tibor számos hazai és nemzetközi szakmai szervezetnek lett aktív tisztségviselője. Munkássága elismeréseként Debrecen városának vezetése 2004-ben Hatvani-díjban részesítette, majd 2011-ben a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki.

2015-ben a Vidámparkok Világszövetsége teljes jogú tagjává választotta az ország egyetlen vidámparkját és ugyanebben az évben Nagy Sándor Tibor átadta a fiának az ügyvezetői stafétát, majd gyűjteményvezetőként és stratégiai szakmai tanácsadóként dolgozott tovább. A közel 30 évnyi fáradhatatlan munkásságát szombaton fejezte be végleg.

Búcsúztatása 2018 október 26-án 10 órakor lesz a Debreceni Köztemető II-es számú ravatalozójában református szertartás szerint.

Teteje