Ne csak az anyagiakra gondoljunk!

 

Ne csak az anyagiakra gondoljunk!

Ha előrelépésről beszélünk, rendszerint az anyagi helyzetünk javulása jut eszünkbe. Azonban sokkal fontosabbak számunkra azok a dolgok, amelyek a magánéletünkben okoznak változásokat. Egy komoly változás az új lakás vásárlása illetve a gyermekvállalás. Ez a két tényező jóval előrébb van rangsorban, mint a fizetésemelés, vagy az új munkahely. A hazai lakosság azonban konzervatív lehetőségekkel rendelkezik.

A legáltalánosabb cél a felnőttek körében jellemzően az, hogy minél magasabb jövedelemre tegyenek szert és megtakarításra is jusson. A magyarok általában az anyagi gyarapodásra fektetik a nagyobb hangsúlyt, de fontos a karrier fejlődése is. Egy nagyobb összegű megtakarítás lényeges előrelépést jelentene a lakosság számára.

Az igazi tervek megvalósításához a vagyon gyarapodása egy kezdő lépést jelent. A megvalósítási esélyeket és a terveket összevetve a legjelentősebb tervek, amelyek meg is valósulnak majd, az a lakásfelújítás, a nagyobb utazás és az egészségesebb életmódra váltás. Ebben a rangsorban hátrébb sorolódik a gyerekvállalás és az új lakás vásárlása.

A lakosság nagy része számára többet jelent a családi, magánéleti boldogulás, mint a szakmai karrier. Ahhoz, hogy mindezt elérjék, a kitartó munkát és a kis lépések kellenek, folyamatosan. Mi magyarok elég óvatosak vagyunk, nem szívesen vállalunk kockázatot. A kockázatkerülők nem találják elég sikeresnek a stratégiájukat, az eredmények azonban azt mutatják, hogy a sikerekhez érdemes kockázatot vállalnunk.

Egyik legfontosabb dolog, hogy észrevegyük a lehetőségeket és néha kockáztassunk is, hogy változhassanak a dolgok. 

Teteje