Rászorulók, gyerekek, nők és önkéntesek támogatója a GEFCO

 

Rászorulók, gyerekek, nők és önkéntesek támogatója a GEFCO

Rászorulók, gyerekek, nők és önkéntesek – négy szervezetet támogat idén a GEFCO

A GEFCO örömmel jelenti be a GEFCARES alapítvány létrehozását, amely emberi, pénzügyi és anyagi támogatást nyújt majd jótékonysági intézményeknek. A kezdeményezés összhangban van a GEFCO „InfiniteProximity” szellemiségével, ami partnerkapcsolatainak mozgatórugója.

Négy partnerszervezet 2019-ben
A GEFCO munkatársainak és partnereinek egy évig tartó munkája eredményeként a GEFCARES négy jól ismert francia és nemzetközi jótékonysági szervezetet támogat 2019-ben: Les Restaurants du Cœur, Le Palais de la Femme, AvenirEnfance Togo és Institut de l’Engagement.
•    Les Restaurants du Cœur (Szívből Jövő Éttermek) 1985-ben Franciaországban alapították azzal a céllal, hogy rossz körülmények között élő embereknek és családoknak nyújtson ingyenes étkezést és segítse őket a szociális és gazdasági beilleszkedésben.
•    Le Palais de la Femme (Nők Palotája)  1926-ban a Francia Üdvhadsereg alapította, hogy megakadályozza a nők társadalmi kirekesztését azáltal, hogy hosszú távú lakhatást nyújt nekik, és segíti a munkahelyi beilleszkedésüket.
•    AvenirEnfance Togo (Togói Gyermekek Jótékonysági Alapítványa) 2008-ban alapította egy togói civil szervezet, hogy oktatási és munkahelyi programokkal támogassa a Togó fővárosában, Loméban élő hátrányos helyzetű gyermekeket, özvegyeket és családokat.
•    Institut de l’Engagement (Elkötelezettségi Intézet) 2012-ben alapították, hogy minden évben 3000 fiatal önkéntesnek segítsenek jövőbeni terveik megvalósításában, valamit 700 további személynek szakmai céljaik elérésében.
A GEFCARES projekt anyagi támogatással, önkéntesek mozgósításával vagy logisztikai hozzájárulással segíti egész évben a kiválasztott a jótékonysági szervezeteket. Ez a tevékenység kiegészíti a helyben végzett humanitárius munkát a legtöbb országban, ahol a GEFCO működik.

Segítenek a munkatársak, az ügyfelek és a beszállítók
A GEFCO jótékonysági alapítványának célja, hogy adományokat gyűjtsön és elossza őket a partner-szervezetek között. Ezeket az adományokat többségében a munkatársak gyűjtik, de összhangban a Csoport partnerségre épülő szellemiségével, az ügyfelek és a partnerek is részt vesznek benne.  
A GEFCARES-t egy felügyelőbizottság irányítja, amelynek elnöke Pierre-Jean Lorrain, a GEFCO igazgatótanácsának tagja és a közép-európai, balkáni, közel-keleti, nyugat-európai és mediterrán régiók vezetője. . Pozíciójában 3 munkatárs segíti: Emmanuel Cheremetinski, a GEFCO igazgatótanácsának tagja és a szárazföldi, raktározási, újrafelhasználható csomagolási és a készjármű- logisztikai területekért felelős vezetője, SusanMarro kommunikációs vezető, valamint StéphaneMilhet HR-ért felelős vezető.
 

Teteje