Both Dega Imbisz a kézműves belvárosi étkezde, ahol a vendégek óhajai már a másnapi választékban megjelennek!
A Both-dega Imbisz Debrecen belvárosában a patinás Aranybika, a református Nagytemplom és a Korzó közvetlen szomszédságában várja vendégeit a kitűnő alapanyagokból, háziasan elkészített ételeikkel.
A Both Dega Imbisz név egy szójátékból ered, melynek eredeti jelentése valahogyan úgy fordítandó, hogy egy ízléses talponálló, mely a régi korok ízét idézi. A névhez híven próbáljuk hitvallásunkat alakítani.
A Both Dega Imbisz étkezde 1999-ben kezdte meg működését Both Tibor vezetésével. Azzal a céllal jött létre, hogy egy olyan látványkonyhás üzlet alakuljon ki, ahol a vendégek a pultban elhelyezett ételeket a saját maguk, igényeiknek megfelelően választhatják ki, melyek mindennap friss alapanyagokból készülnek.
“Az étkezdénk hitvallása, hogy a vendégeink részére naponta többször megújuló ételkínálattal szolgáljunk. Működésünk során próbálunk a vendéglátásban egy már meg szokott dolgot szokatlanul jól csinálni, ezzel az elvvel indult el a Both Dega Imbisz belvárosi étkezde a működés útján.
Működésünket nagyban meghatározta az, hogy 2005 óta már tanyán élek és gazdálkodok, immáron már kistermelőként. A tanyasi életforma mára már nemcsak az életem része lett, de a vállalkozásunknak is részese, melynek keretében kistermelőként az általam nevelt tanyasi baromfi vagy a más azonos hitvallást valló kistermelők termékei is bekerülnek az ételeink készítésekor az alapanyagaink közé. Igyekszünk ételeinket úgy kialakítani, hogy az általam megtermelt tanyasi alapanyagok és a kistermelők megtermelt alapanyagai mellett a hagyományos autentikus magyar ételek íz világa és a szezonális ételsorok is helyet kapjanak.
Igyekszünk a tanyasi életformát, és annak értékeit beilleszteni a mindennapokba és megmutatni vendégeinknek, a hagyományőrzést, és a tradicionális vendéglátást.
Ezt példázza az is, hogy étkezde részese a magyar szürke útja programnak is, ami Debrecenből induló kezdeményezés volt, s célja hogy a régi kereskedelmi útvonalon lévő vendéglátó üzleteket ösztönözze arra, hogy a régi őshonos szabadtartásban nevelkedett állatok alapanyagát beépítsék a kínálatukba, ezzel is népszerűsítve az elhalóban lévő értékeinket. Így került be az étkezde kínálatába a Hortobágyi Gazdaság bio alapanyagai, mint például a magyar szürke marha, vagy akár a racka is. Elveink szerint a hagyományőrzés közös érdekünk, ezért is igyekszünk a régi tradicionális világot modern köntösben mindenki számára elérhetővé tenni.” - Both Tibor
A Both Dega Imbisz kézműves belvárosi étkezde elve az, hogy a minőségi étkezés kultúráját napi szinten beépíteni a vendégeink mindennapjaiba, célunk, hogy az étkezés élvezeti értékét hangsúlyozzuk, ne pedig azt, hogy az étkezés egy éhségcsillapítási eszköz.
Várjuk kedves vendégeinket naponta igényeik szerint frissülő étel kínálatunkkal!
A Both- Dega Imbisz csapata
Telefon : +36-52/430-781
+36-52/532-064
Fax: +36-52/532-088
E-mail: bothdega@gmail.com
Web: www.both-dega-imbisz.hu
www.facebook.com/pages/Both-Dega-Imbisz/277830822289131
GPS: N47°31´46.29´´ E21°37´18.31´´
4025 Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky utca 1-3.