Debreceni Művészeti Akadémia

 

Debreceni Művészeti Akadémia

Iskolánkat Kiss Erzsébet alapította 1992-ben, mint divattervező szabadiskolát, ekkoriban divattervezést csak az Iparművészeti Főiskolán tanítottak, így jelentős hiányt pótolt intézményünk a Hajdú-Bihari térségben való megjelenésével.

1997-re már államilag elismert bizonyítványt kaptak a nálunk végzett tanulók, intézményünk 2002. szeptember elsejétől fogva működik iskolarendszerben.

2003 fontos fordulópont életünkben, ugyanis innentől kezdve indítottuk el a divat-és stílustervező szakot nappali tagozaton is, 2007 szeptemberében ezt követte a grafikus képzés is.

Iskolánk alapítványi fenntartású intézmény, amelyet a Trend Alapítvány tart fent, ennek kuratóriumi elnöke alapítónk: Kiss Erzsébet.
Iskolánk tanárai a szakma neves, és jeles képviselői, az egyetemeken tanító szaktekintélyek mellett alkotóművészek és az iparban dolgozó szakemberek erősítik a tanári kart, a minőségi munka biztosítékaként.

Pedagógusaink többéves szakmai gyakorlattal rendelkeznek, emellett folyamatosan képezik is magukat a szakmában.

Eredményes munkánk másik záloga, hogy tanulócsoportokban, személyre szabottan folyik a tanulás. Diákjaink folyamatosan készülnek a különböző intézmények, csoportok által meghirdetett pályázatokra, amelyekre a szaktanárok készítik fel őket.

A tavalyi évben divat-és stílustervező diákjaink eredményesen szerepeltek a Gellért, a divat strandja, illetve a Lenovo által meghirdetett divattervező pályázatokon. Grafikus diákjaink szintén megannyi Grafikusi pályázaton részt vesznek, ahol szép eredményeket érnek el.

Végzős tanulók a képzés végén színvonalas divatbemutató és grafikai kiállítás keretében adnak számot tanáraiknak, a szakma képviselőinek, az érdeklődőknek, valamint családtagjaiknak az általuk intézményünkben megszerzett tudásukról.

Ebben az évben 2015.06.07-én a Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpontban kerül megrendezésre a végzős divat-és stílustervezők divatbemutatója, illetve végzős grafikusaink vizsgakiállítása, amelyre sok szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A tanulóközösség egységbe kovácsolódását segítik a rendszeres tanulmányi utak, kirándulások, továbbképzések. A társiskolákkal való kapcsolatok kialakítása és fenntartása hazánkon kívül az európai országokban is fontos számunkra, ezért mindent megteszünk ennek érdekében.

Minden évben tanulmányutakat szervezünk jelentős külföldi szakkiállításokra, szakvásárokra, külföldi és hazai iskolák vizsgabemutatóira, így a világ és a hazai szakmai élet jelentős eseményein szakszerű vezetés mellett a naprakész szakmai ismeretek megismerését tesszük lehetővé hallgatóink és tanáraink számára.

ELÉRHETŐSÉGEINK:
DMA Divat-és Művészeti Szakközépiskola
4028 Debrecen, Kétmalom u. 5.
06-52-438-780
06-20-775-0865

Teteje