Dr Juhász Lilla

 

Dr Juhász Lilla

A JUHÁSZ DENTAL TRADE BT. rendelője a Nagyerdőn a Városi Sportuszodával szemben a Hadházi út 71. szám alatt található. Kellemes környezetben várjuk kedves betegeinket. A betegrendelést két jól képzett asszisztens végzi, mindenkire elegendő időt szánva. Az első jelentkezés egy állapotfelmérés, konzultáció. Munkánkat oral kamera segíti. A munka folyamata a következő: A gócos ( mozgó vagy erősen destruált ) fogakat el kell távolítani! Ezek ugyanis olyan „időzített bombák”, amelyek akkor gyulladnak be, amikor leginkább nem számítunk rá: nyaralás, Karácsony, ünnepek előnybe! Távolhatásként pedig az egész szervezetet bombázzák az állandóan  termelődő antigén – antitest komplexumok, amelyek azután megakadhatnak a szív belhártyájában, a vesében, ízületi tokokban. Ezért bármilyen „fájdalmas” is, az első egy „nagytakarítás”!

Igyekszünk mindenkit jól elzsibbasztani, hogy a beavatkozás ne legyen valóban fájdalmas: a szokásos lidocain érzéstelenítés mellett ma már léteznek más, erősebb érzéstelenítők is, pl. az Ultracain-DS forte, amely adható szívbetegeknek, sőt kismamáknak is.

A fogkőleszedés ugyancsak a „nagytakarítás” része. Sokan nem tudják, hogy a fogkő egyrészt mechanikus hatásánál fogva ( ahogyan nő lefelé a fog mellett az ínybarázdában ) letolja az ínyt a fognyakakról és ínysorvadást okoz. Itt egy bakteriális komponens is ludas a folyamatban, ugyanis a fogkő érdes felszínén megtapadnak azok a baktériumok, amelyek egyrészt fogszuvasodást okozhatnak, másrészt az íny gyulladását is okozzák. Az ínygyulladás mindig tapadásveszteséggel gyógyul és ez végeredményében ínysorvadáshoz vezet.

Akiknek mély tasakjaik vannak, azoknál anaerob baktériumok szaporodnak fel a tasakok legmélyén, amely kellemetlen leheletet okoz.

Erre a betegségcsoportra is igaz a mondás, hogy „tisztaság fél egészség!”. Mély tasakokból ugyanis egyetlen fogmosás alkalmával is rengeteg olyan baktériumot paszírozunk a véráramba, amely az erek falában található szívizominfarktust okozó plakkokban is megtalálható ( streptococcus mutans ). Erről nem szokott szó esni a szívizominfarktus rizikótényezői között, pedig ez így igaz, hogy akinek tiszta a szája, nincs fogköve, a szívizominfarktus rizikó tényezője is csökkenthető. A szájzuhanyt ezért nem javasoljuk mély tasakok esetében! Annál inkább a helyes fogmosási technikákat, amelyre minden betegünket megtanítunk!

Rövid gyógyulási idő után jöhetnek a tömések. Az esztétikus megoldásoknak ma már nagy divatja van, de tájékoztatjuk körzetes betegeinket, hogy örlőfogakban az amalgán tömés ingyenesen vehető igénybe ( valamint frontfogakban az esztétikus tömések is ).

Áraink a honlapunkon megtekinthetőek. Kivehető fogpótlások 62 éves kor felett körzeti betegeinknek TB támogatás igénybevételével készülnek ( amely kb 50%-os támogatást jelent ).

Cégünk erőssége a fémre égetett kerámia pótlások készítése rövid határidőn belül, nagyon szép kivitelben. Igény szerint fémmentes kerámiapótlásokat is készítünk.

Munkánk minősítését leginkább a betegek végzik, de fogászatban elsőként alakítottuk ki Magyarországon ISO minősítést 1994-ben, amelyet a TÜV Bayer – Német cég auditált. Munkánkkal 2005-ben Észak Alföldi minőségi díjat nyertünk. Minden munkára egyébként 1 év garanciát vállalunk. Várjuk kedves betegeinket!

Rendelő: 4028 Debrecen, Hadházi út 71.

Rendelési idő:

hétfő - szerda - péntek: 13.30 - 19.30

          kedd - csütörtök: 7.30 - 13.30

Rendelő telefon: 52/314 - 379

Mobil: +36 30/219 - 5546

Térkép: 

Teteje