Hojcska Noémi természetgyógyász, dietetikus

 

Hojcska Noémi természetgyógyász, dietetikus

Hojcska Noémi  vagyok, természetgyógyász - dietetikus

Már gyerekkoromban is a gyógyítás érdekelt, nagyon szerettem a beteg állatokat ápolni, gondoskodni róluk. Sokat játszottam orvososat, „gyógyítósat”. Mikor a tovább tanulásról kellett dönteni az Egészségügyi Szakközépiskola, majd az Egészségügyi Főiskola mellett döndöttem. Elképzelni sem tudtam mást, mint a beteg embereken a rászorulókon segíteni. A főiskolai tanulmányaim végeztével a Kenézy Kórházban helyezkedtem el dietetikusként. Az ott eltöltött 20 év alatt sokat tanultam betegségekről, emberismeretről a gyakorlatban. A kórházi munka mellett folyamatosan képeztem magam. Újabb és újabb tanfolyamok  elvégzésére késztetett a tudásvágy. Több év alatt megismerkedtem a természetgyógyászat különböző módszereivel, melyek egy részét csak a saját épülésemhez, fejlődésemhez alkalmaztam a többit be is építettem a tevékenységi körömbe. Tevékenységem során nagyon sokat tanultam a pácienseimtől, a betegeimtől. Az ő visszajelzéseik nélkül nem itt tartanék, nem tudnék ennyit. Amit ezúton is nagyon köszönök nekik! Azt gondolom, hogy a konvencionális orvoslásnak és a természetgyógyászatnak együtt kell működnie. A gyógyítás e két ágának az ötvözése nagyon hatékony és így szolgálja annak érdekeit, akiről itt elsősorban szó van: az emberét, sőt sok esetben a beteg emberét. Fő filozófiám, hogy a betegségeket nem csak gyógyítani kell, hanem - és ez a fontosabb - MEGELŐZNI! Hiszem, hogy minden betegség mögött áll valamilyen lelki probléma és csak ennek megoldásával tudjuk véglegesen megoldani azt.

Fő tevékenységeim: dietetika, táplálkozási tanácsadás, reflexológia, hangterápia tibeti zengő tálakkal, Bach virágterápia, hormonegyensúly tanácsadás.

Ezek lényege röviden:

Dietetika - táplálkozási tanácsadás: Az egészséges táplálkozás elveit igyekszem szem előtt tartani úgy, hogy az általam ismert összes információ felhasználásával egyéni étrendet állíthasson össze magának akár egészségesen szeretne táplálkozni, akár valamilyen betegség miatt diétáznia szükséges. Igyekszem megtanítani a legszükségesebb tanokra, hogy önállóan tudjon dönteni, mit fogyaszthat el és mit nem. Ne kényszerüljön egy papírlapon felsorolt étrend követésére!

Reflexológia - a talpon elhelyezkedő reflexzónákon keresztül felmérem a szervezet általános állapotát, és ha szükséges a különböző szervekre való ráhatással visszaállítom az egészséget. Fontos szerepe van a szervezet méregtelenítésében, általános lazító, relaxációt elősegítő hatása is van, fájdalmat csillapít, harmonizálja a nyirokmirigyek működését, erősíti az immunrendszer működését, stb. Segít visszaállítani a testi-lelki egyensúlyt.

Hangterápia tibeti zengő tálakkal - Ennek a módszernek a lényege, hogy a tálak rezgéseit a szervezetünk átveszi, és ez által oldja a szervezetünkben lévő blokkokat több szinten. A fizikai testben, az energetikánkban és a lelkünkben is. Végzek egyéni kezeléseket, hangmasszázst. Ekkor a konkrét személlyel foglalkozok. A csoportos hangfürdő során kisebb nagyobb csoport egyszerre kapja meg a tálak és a gong csodálatos rezgéseit. A párkezelés során két ember rezgéseit hangolom össze. Ezt ajánlom párkapcsolat erősítésére, szülő- gyerek kapcsolat kiegyensúlyozására, bármikor, amikor két ember kapcsolatán szükséges javítani - úgymond össze kell rezegniük.

Bach virágterápia –Tulajdonképpen ez is egyfajta rezgésterápia. A különböző virágok különböző információkat képviselnek. Ezeket az információkat víz segítségével juttatjuk be a szervezetünkbe ,és mivel a víz az egész testünkben jelen van, hamar szétárad bennünk. Ezek az információk elsősorban lelki tulajdonságainkat változtatják meg és nyilván, ahogy változunk, változtatni kell a soron következő virágesszencia kombinációját is.

Hormonegyensúly tanácsadás - A nők közül kevesen vannak, akik nem találkoztak még a következő problémákkal: menstruációs zavarok, hőhullám, éjszakai izzadás, alvászavar, fejfájás, hangulatingadozás, ingerlékenység, depresszió, hüvelyszárazság, alacsony libidó, indokolatlan súlygyarapodás, csontritkulás, ödéma, mellfeszülés, derékfájás, alhasi görcsök, fájdalmas menstruáció, hajhullás, pattanások, meddőség, stb. Ezek a tünetek akkor jelentkeznek, mikor a két fő női hormon az ösztrogén és a progeszteron között megbomlik az egyensúly, vagyis túl sok az ösztrogén a progeszteronhoz képest. Ilyenkor beszélünk ösztrogén dominanciáról. Ez elsősorban civilizációs probléma. A tanácsadáson megbeszéljük azt, hogy az életmódunkon mit kell változtatni ahhoz, hogy a hormonegyensúly helyre álljon.

Rendszeres program: csoportos hangfürdő szerdánként 18.30-kor. Korlátozott létszámban férnek el, ezért kérem, hogy jelentkezzenek be telefonon.

Női hormon egyensúlyról előadás: minden hónap első keddjén 18 órától. Ezt az előadást is bejelentkezés alapján tartom, mert szintén létszámfüggő.

Elérhetőségeim:

Debrecen, Garai utca 6.

Tel: 0620 362 9535

e-mail cím: hojcskanoemi@gmail.com

 

Térkép: 

Teteje