Végy egy konyhát, amelnyek ükapja kaukázusi, dédanyja olasz, nagyapja török, sógora osztrák. Keress ehhez egy népet, amelynek jó az ínye, fejlett ízlése van, érzéke kedves a főzéshez. Válogasd ki a legtehetségesebb sütő – főző embereket, akiknek szakácsősei már a XV. században nemességet kaptak a királytól. Az asszonyok szedjenek össze mindenféle gabonát, fűszerszámot, zöldséget és gyümölcsöt, amelyek a Kárpét-medence síkságain, lankáin kiváló talaján termettek és amelyeket e kis Kánaán aranyló napsugarai érleltek édessé, zamatossá, illatossá. A férfiak halásszák a Duna, Tisza és Balaton zsenge húsú halait, áldozzanak hízott ökröt, bárányt, malacot és jófajta szárnyasokat a konyha oltárán.
Légy bőkezű mikor a hagymát adagolod, de hagymát csak Makóról végy.
Légy bátor, mint a huszár, amikor a paprikával bánsz.
Ezután jó éles késsel hasísd ki magad és vendégeid tudatából mindazt, ami a rohanó, modern élet gondjaival, ideges tempójával kapcsoaltban áll. E célból hangold fel a társaság kedélyállapotát előbb egy pohárka illatos kecskeméti barackkal, cseresznyével.
Később óvatosan tölts egy pohár szőlőízű Kéknyelűt a halhoz, egy révedző Egri bikavért a libamájhoz, egy-két kortyi szerelmes tanácsokat sugalló Szürkebarátot a szárnyasokhoz. Végül a gyümölcsöt locsold meg Tokaji aszúval, a királyok borával, a borok királyával.
Végy mindehhez egy felszolgálót, akinek apja őrgrófok lakájaként kezdte. És akinek vérében van mindaz, amit a hagyományos „ magyar vendégbarátság, vendégszeretet” címszó alatt tartanak nyílván.
„Gundel Károly: A vendéglátás művészete”
Ezen gondolatok ihlettek minket a HONFOGLALÓ ÉTTEREM megalkotására, melyben meg szeretnénk jeleníteni az ősi magyar gasztronómia különlegességeit, és folyamatos fejlődését korszakonként végigvezetve napjainkig.
Bízunk benne, hogy az általunk megálmodott közeg visszarepíti az időben és átérezheti a letűnt idők hangulatát, ízvilágát.
Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánunk!
Kedves Vendégeink!
Örömmel értesítjük Önöket, hogy kiszállításunk elindult! A 11-óráig beérkezett menü rendeléseket 12- óráig teljesítjük. Kiszállítás 2000ft feletti rendelés esetén lehetséges!
Tel: +36 (52) 796-361
Konyhafőnök: Szabó Péter