Hortobágyi Halgazdaság Zrt.

 

Hortobágyi Halgazdaság Zrt.

A hatezer hektár területtel, ezen belül 4500 hektár vízfelülettel rendelkező Hortobágyi Halgazdaság Zrt. hazánk legnagyobb és egyetlen állami kézben lévő olyan vállalata, amely halászattal foglalkozik, még hozzá annak teljes vertikumával: a szaporítástól az ivadéknevelésen át a piaci hal megtermeléséig és részbeni feldolgozásáig. A védett természeti területen, a fenntartható gazdálkodás érdekében a Társaság a természeti adottságokat és a halászati hagyományokat figyelembe véve dolgozta ki az egyedi Hortobágyi Haltermelési Technológiát.

Az ország legnagyobb kapacitású halkeltetőjével rendelkezik, melyben az OMMI által elismert Hortobágyi tükrös-, Hortobágyi pikkelyes- és Hortobágyi nyurgaponty tájfajtákat, valamit, busát, amurt és harcsát szaporít.

A sajátos természeti környezetben, a honi halágazatban egyedülálló módon, biogazdálkodást folytatnak – antibiotikum és vegyszermentes, homeopátiás módszereken alapuló egyedi tartástechnológiával érik el azt a minőséget, hogy az amurt, a busát és ragadozó halaikat biotermékként lehet értékesíteni. A termelés és a feldolgozás a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzése és tanúsítása mellett történik.

A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. termékei az országos logisztikai elosztási rendszernek köszönhetően, mára szinte az ország teljes területén elérhető, a társaság debreceni Halboltja mellett a legtöbb Metro, Auchan, Spar és Interspar áruházban.

Saját halfeldolgozó üzeme a megtermelt halmennyiség 30-35%-át dolgozza fel, a többit élő formában értékesítik. Feldolgozásuk legnagyobb hányadát az előhűtött, friss haltermékek adják, illetve védőgázas csomagolású és gyorsfagyasztott termékek készülnek.

A halastavak természeti adottságainak, a szikes talajnak, a jó vízminőségnek és a kiegyenlített vízellátásnak köszönhetően a Hortobágyi Hal® egyedülálló ízvilágú, kiváló minőségére garancia a Debreceni Kardiológiai Intézet ajánlása.

Fontos céljuk, hogy értékeiket megismertessék a hazai és külföldi közönséggel egyaránt. A tavak között sétálva a látogatók megismerkedhetnek a vizes élőhellyel, a halászok mindennapos, hol kellemesebb, hol fáradtságos, de mindig szép munkájával. Csónakázás során testközelből fedezhetik fel a halastavak partról rejtett élővilágát, a magaslesekről pedig megcsodálhatják a Hortobágyi Nemzeti Park madarait.

Az Ohati Horgász és Bemutató Központ 3 horgásztava változatosságuknak köszönhetően alkalmasak a horgászigények kielégítésére. A 25 hektáros Ohati III. horgásztavon a bojlis horgászatot kedvelő versenyzőknek a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. minden évben megrendezi a mára nemzetközivé érett Ohat Nemzetközi Bojlis Kupa versenyét.

Elérhetőségek:
www.hhgzrt.hu
06(52)369-110

Térkép: 

Teteje