King-Wok Kínai Étterem

 

King-Wok Kínai Étterem

Újra megnyílt a King Wok étterrem.

Új helyszínen ezentúl a Kossuth utca helyett a Külső Vásártér 6. szám alatt várjuk szeretettel kedves vendgeink, ahol kínai ételek színes választékát kínáljuk. Debrecenben elsőként nálunk kapható tradicionális kínai étel, mely friss, természetes hozzávalók felhasználásával készül. Éttermünk lelke a szakácsunk, aki nap mint nap azon fáradozik, hogy vendégeink elégedetten távozzanak és minél többször visszatérjenek.

Ha szeretné megízlelni a Távol - Kelet ízeit térjen be hozzánk, vagy rendeljen telefonon, vagy honlapunkon keresztül!

Házhoz szállítását kérheti adott időpontban, vagy azonnal. Célunk, hogy minél több emberrel megismertessük a kínai konyha változatos ízvilágát elérhető áron.

Nyitva tartás:  H - Szo: 11:00 - 22:00
Rendelés felvétel:  H - Szo: 9:00 - 21:30
Kiszállítás: H - Szo: 11:00 - 22:00

Tel.:  +36 52 / 952-817

 

Az étteremről

A kínai konyha, ahogy ma ismerjük, Kína különböző régióinak főzési hagyományaihoz vezethető vissza. A kínai konyha történelme századokra nyúlik vissza, és igen sok változáson ment át, mire mai formáját elnyerte. A nyugati országokban, Ausztráliában, Amerikában egyre növekszik népszerűsége – nem csak azért, mert méltó versenytársa a nyugati konyháknak, hanem mert egy kínait enni nagyszerű alternatívája a gyorsétkezéseknek akár egy rövid ebédszünetben, akár barátainkkal együtt.

Sütés, párolás, főzés vagy dinsztelés – minden vidék más módszert preferál a különböző ételek elkészítéséhez, egyedi fűszerezéssel kombinálva. A nyugati országokban a stir frying, vagyis a folyamatos kevergetve sütés, a serpenyőben sütés és a forró olajban sütés tűnik a legelterjedtebb főzési technikának, melyekhez a legalkalmasabb eszköz a wok. A kínai konyha, ahogyan mi ismerjük, igen messze áll a mai, honos kínai ételektől – nyugati ízléshez és az itt fellelhető alapanyagokhoz kellett alkalmazkodnia. A mi kínai ételünk szelídebb, sűrűbb és édesebb, mint a z eredeti és része a sárgarépa és a kukorica is, amit Kínában az Új világ zöldségének ismernek.

Nálunk, a nemrég megnyitott kínai éttermünkben, Debrecenben a Külsővásártéren az autóbusz állomásnál hagyományos kínai ételeket kínálunk azoknak, akik a kínai konyha hívei. Éttermünk lelke a séfünk, aki minden nap azért dolgozik, hogy vendégeink elégedettek legyenek. Nagyon fontos számunkra, hogy hírét vigyék éttermünknek és visszatérjenek hozzánk.

Egyik legnépszerűbb ételünk a Gung Bao csirke, ami nem csak Magyarországon, de Kínában is kedvelt fogás. Úgy vélik, hogy kedvenc étele volt egy szecsuáni kormányzónak a Csing Dinasztia idején, századokkal ezelőtt. E tisztség kínai neve- kung pao – adta az étel nevét. Sokak szerint ennek a fogásnak az elkészítése jól jellemzi a séf képességeit. A Gung Bao csirke egy híres szecsuáni fogás, borsosan csípős és fűszeres, de pikáns és enyhén édes-savanyú. Csirke, földimogyoró, zöldségek és csilipaprika az alapanyaga - az igényes vendég számára.

Kedvelt ételek még az édes-savanyú fogások - disznó, csirke nagy épp az édes-savanyú leves, a legismertebb kínai íz az egész világon. A tökéletes édes-savanyú étel titka az édes és a savanyú íz egyensúlya a szószban. A vajban sütött csirke vagy disznó friss zöldségekkel forrón átkeverve – a legalapvetőbb technika, de az étel lelkét az édes-savanyú szósz adja. Cukor, ecet és egy kevés csilipaprika az ízlelőbimbóknak teszi ezt az ételt minden idők kedvencévé.

A különféle kínai ízek és a megfizethető ár a mi értékünk.

Térkép: 

Teteje