Micskei Zsolt - Fotós

 

Micskei Zsolt - Fotós

1972. január 22-én születtem, Debrecenben, és itt is élek a mai napig. Általános iskola után Sopronba jártam középiskolába, ellentétben a nagy többséggel nem erdész, hanem faipari szakon.

A természet szeretete már kisgyermekkorom óta belém plántálódott rokoni (Nagypapa) ágon, ugyanis mind a ketten erdész ill. vadász vonalon tevékenykedtek.
A természet ismeretével és szeretetével „megfertőzve” a Magyar Madártani Egyesület kamaszkori oszlopos tagjaként minden pillanatban képes voltam, vagyok csodálkozva rápillantani a körülöttem felbukkanó világra, legyen az táj, levél, vízcsepp, vagy bármilyen esemény, történés.
Később a technikai hátterem fejlődésének köszönhetően egyre tudatosabban, napi szinten örökítettem meg az úgymond megismételhetetlent a fényképezőgépem segítségével; így okozva egyre több szép pillanatot a környezetemben élőknek, és ezáltal magamat is boldoggá téve.

Miért szeretek fényképezni? Mert az elkészült képek olyan pillanatokra, eseményekre emlékeztetnek, idéznek fel bennem érzéseket, amelyeket nem lehet megismételni, és előbb-utóbb a feledés homályába vesznének. A mai rohanó világban felemelő érzés a képek segítségével kiszakadni a sajnos néha nem túl vidám jelenből.

A megörökített pillanatok újranézése során olyan részleteket fedezhetünk fel, amiket egyébként soha nem tudnánk az adott helyzetben még csak fel sem fogni.
Egy-egy kép elkészítése során érezni kell, lehet, hogy ez nem megismételhető. Ez a fényképezés csodája.

Egy jó képhez nem kell magyarázat. Akkor jó, amikor a kép elviszi a tekintetet, és nem a címét keresed, hanem ránézel, és „ott maradsz”.
A jó kép: kíváncsiság, nyitottság a világra. A (jó) fotós együtt él a témával.
Egy pici dologba belesűríteni mindent, és ha ezt mások is észreveszik, az maga a csoda, amit a fényképezés adhat. A három dimenzióból kiragadni a kétdimenziósan ábrázolható csodát.
Na ezért szeretek én fényképezni…

Elérhetőségek:
micskei.zsolt@gmail.com
06-70-374-2134

Teteje