UNION BIZTOSÍTÓ

AZ UNION BIZTOSÍTÓ
 

UNION BIZTOSÍTÓ

AZ UNION BIZTOSÍTÓ BEMUTATÁSA

Az UNION Biztosító a magyar biztosítási piac dinamikusan fejlődő cége, mely kompozit kínálata révén az ügyféligények széles palettáját képes kielégíteni. A társaság nemcsak a magyar biztosítási piacon, de anyavállalatán, a Vienna Insurance Groupon belül is meghatározó szerepet tölt be eredményei révén.

Az UNION a magyar biztosítási piac egyik legtőkeerősebb biztosítója: az egyik legmagasabb alaptőkével rendelkezik a biztosítótársaságok és egyesületek között. Pénzügyi hátterét anyacége, Közép-Kelet-Európa legnagyobb biztosítási csoportja, az 1824-ben alapított Vienna Insurance Group garantálja.

Széles élet- és nem-életbiztosítási palettájával az UNION megoldást kínál a változó élethelyzetekben felmerült igényekre, legyenek azok hosszú távú befektetési célok, váratlan helyzetekre való anyagi felkészülés, magas színvonalú egészségügyi ellátás biztosítási hátterének kialakítása, féltve őrzött otthon, vagyontárgyak védelme, vagy vállalkozások, vállalatok és intézmények vagyon-, felelősség- és gépjármű-biztosítási igénye. Az UNION mind lakossági, mind vállalati, intézményi ügyfelei számára kínál innovatív, személyre szabott, az egyedi igényeknek megfelelő biztosítási megoldásokat.

Az UNION kiterjedt disztribúciós csatornáival biztosítja azt, hogy ügyfelei számára könnyen elérhetőek legyenek a kínált szolgáltatások. Saját értékesítési hálózata országos lefedettséget biztosít és alkuszkapcsolatait is folyamatosan bővíti. Stratégiai partnereivel számos olyan projektet működtet, melyek egyedi megoldásokkal szolgálják ki a közös ügyfelek biztosítási szükségleteit.  Ezen felül pénzintézetekkel, finanszírozókkal, szakszervezetekkel folytatott gyümölcsöző együttműködés révén komplex ügyféligények kielégítését is lehetővé teszi. Az ügyfélkapcsolatokat korszerű telefonos ügyfélszolgálat, illetve hatcsatornás kárbejelentés támogatja, mely a modern technika vívmányaival teszi lehetővé a biztosító szolgáltatásainak könnyű elérését. Az union24.hu online értékesítési csatornáján pedig kifejezetten internetes felhasználásra optimalizált biztosítási termékek köthetők, és minden lehetséges online ügyintézési forma elérhető. 

Az UNION számára kiemelten fontos ügyfelei elégedettsége, ezért nemcsak termékei kifejlesztésekor alkalmazkodik igényeikhez, hanem az ügyfélkapcsolat teljes időtartama alatt is: adminisztrációs, informatikai hátterét folyamatosan fejleszti a legmodernebb technológiával. Ennek egyik eredménye többek között az, hogy a társaság 2016-ban nyolcadik alkalommal nyerte el a legjobb márkákat fémjelző Superbrands díjak egyikét.

Az UNION elsősorban innovatív termékeinek és az ügyfelek igényeihez való rugalmas alkalmazkodásnak köszönheti a rendkívül dinamikus fejlődést, így 2015-ben 33,5 milliárd forint díjbevételt ért el. Kiemelkedő eredményeinek köszönhetően a társaság magyarországi nagyvállalatként a biztosítási piac felső harmadába tartozik.

Adatok

Hivatalos név: UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
Székhely: 1082 Budapest, Baross u. 1.
Tulajdonos : Vienna Insurance Group AG, Wiener Versicherung Gruppe, Ausztria/Austria 100% (Rating A+)
Alapítás dátuma: 1990
 

Management

Lehel Gábor – elnök vezérigazgató
Almássy Gabriella – igazgatósági tag
Raveczky Zsolt – igazgatósági tag
Michael Waiss – igazgatósági tag
Harnos András – CFO
Szigl Renáta – CIO
Bokor Judit – belső ellenőrzési vezető
Boncz András – vezető aktuárius
Gede Tünde – számviteli rendért felelős vezető
dr. Péterfi Éva – vezető jogtanácsos, compliance vezető

Felügyelőbizottság
Mag. Peter Höfinger elnök
Dr. Martin Simhandl elnökhelyettes
Kurt Ebner tag
Juraj Lelkes tag
Dieter Fröhlich tag

Az UNION az osztrák Vienna Insurance Group tagja

A Vienna Insurance Group (VIG) vezető biztosítási szakértő Ausztriában és Közép- és Kelet-Európában. 25 országban 50 társaság alkotja a hosszú hagyományokra visszatekintő, erős márkákkal rendelkező, rendkívül ügyfélközpontú vállalatcsoportot. A VIG több mint 190 év tapasztalatára építhet a biztosítási üzletágban. A Vienna Insurance Group 23.000 dolgozóval központi piacain egyértelmű piacvezető, és ezáltal kitűnő pozíciókkal rendelkezik ahhoz, hogy hasznosíthassa a 180 millió lakosú régió növekedési esélyeit. A tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group a bécsi tőzsde ATX részvényindexének legjobban fejlődő vállalata; a részvényt a prágai tőzsdén is jegyzik.

A Vienna Insurance Group Magyarországon

A Vienna Insurance Group 2000-ben lépett be a magyar piacra.  Jelenleg öt társaság, az UNION Biztosító, az ERSTE Biztosító, a Vienna Life Biztosító, a Money&More Pénzügyi Tanácsadó Zrt. és az ERSTE Biztosítási Alkusz Kft. képviseli a csoportot hazánkban.

Egyéb elérhetőségeink, nyitvatartás:

Debreceni területi iroda

Biztosításkötés

Ügyintézés

Telefon:
(52) 525-720
Fax:
(1) 666-7705
Email:
debreceni.ti@unionbiztosito.hu

Hétfő:
8:00-16:00
Kedd:
8:00-16:00
Szerda:
8:00-16:00
Csütörtök:
8:00-16:00
Péntek:
8:00-14:00

 

Térkép: 

Teteje