Vinyl Café

 

Vinyl Café

Debrecenben a távolsági buszmegálló mögött egy egyszerűnek tűnő sorházi házban nyitott meg a Vinyl Café Kávézó és Hanglemezbolt.

Egy bakelit logó és a felirat jelzi, hogy nemcsak egy szimpla lakóházzal van az embernek dolga. Kívülről nem mutat semmi kirívót, de belépve azonnal elvarázsol a hely bensőséges, igényesen kialakított miliője. 

 

A kávézóban és a presszó részben is a zene dominál - bakelit mindenhol: az itallaptól a poháralátéteken át a falakig mindenhol egyértelműen látszik, hogy ezen a helyen a zenének fontos szerepe van.

A muzikális téma ad egyfajta jellegzetességet az üzletnek, amely így kifejezetten hangulatos. 

Az 1950-es évek rockabilly miliőjére hajazó kávézóban a barista lányok nem pin-up ruhában szolgálják fel a rendeléseket, de ezt a minőségi Pellini kávékat kóstolva meg lehet bocsátani. A piros bőr kanapék „boxosítják” a teret, lehetőséget teremtve baráti társaságok kávé vagy szendvics melletti beszélgetéseihez. 

Az itallap is magáért beszél. 14 féle - és annak számtalan variációjában kérhető - kávé várja a koffein imádókat. A mai igényeket figyelembe véve ráadásul minden tejjel készült ital kérhető laktózmentes verzióban is.

 

Sőt! Amíg a műértő barátok a zenéről filozofálnak az alagsorban, addig fent le lehet gurítani pár kortynyi alkoholmentes hideg vagy meleg italt a zenegép mellett. Ugyanis a kávézó egyik legnagyobb ékessége az autentikus, működő zenegép. A tulajdonos egyenesen az USA-ból szerezte.

A kávé mellett az olasz náció – és az utóbbi időkben az amerikai - kedvenc szendvicse, a panini is megkóstolható többféle változatban is. A reggelinek vagy ebédnek is tökéletesen megfelelő étek kirobbanó hatást gyakorol az ízlelőbimbókra. És az sem mellékes, hogy bármelyik napszakban kapható reggel 6-tól este 8-ig.

A kávézó és bakelitüzlet pazar fúziójában a lemezeket az alagsorban lehet átböngészni.

 

A bakelitbolt – és a kávézó – enteriőrje egyértelműen a több ezer zenemű köré csoportosul. A korongok műfajok szerint vannak szétválogatva, ezzel is segítve a keresést-kutatást. A pénztár melletti kis beugróban pedig a kávézó rock and roll stílusát másoló kanapén kényelmesen bele lehet hallgatni a kinézett hanglemezbe. A szemezgetés végén ahangszóró formájú pénztárnál kell kifizetni a kiválasztott szerzeményeket.

És még valami! Ha a megközelítőleg 7 000 db lemez között nem fellelhető az a darab, amelyre a vásárlónak fáj a foga, akkor jelezni kell a pénztárnál, és a korongot megpróbálják beszerezni.

 

 

Hamisítatlan rock and roll hangulat várja a Vinyl Café betérő vendégeit. Remekül megfér egymás mellett – pontosabban egymás alatt – a kávézó és a hanglemezbolt. Egy remek hely, ahol a belváros pezsgésétől kicsit távolabb össze lehet futni a rég nem látott barátokkal egy kis iszogatásra, zenehallgatásra, beszélgetésre. A Vinyl Café tökéletes olvasztótégelye a zenének és a hangulatos, minőségi kávézásnak.

Szóval van egy nagyon hosszú lista arról, hogy miért lehet a Vinyl Café-t szeretni!

Nyitvatartása:
Kedd-Péntek - 13-18-ig
Szombat - 09-13-ig
Vasárnap-Hétfő - Zárva

Adószám: 22811372-2-09
E-mail: bakelitfutar@gmail.com
PayPal cím: paypal@svabhus.hu
Átutaláshoz szükséges adatok: Cég neve: Svábhús Kkt. Bank neve: Erste Bank Rt. Bank címe: Vár utca 4., Debrecen, 4024, Hungary Számla szám: 11600006-00000000-31065816

 

 

Térkép: