Állatok Karácsonya

 

Állatok Karácsonya

A Nagyerdei Kultúrparkban már hagyomány, hogy a szeretet ünnepén a kert lakóit is megajándékozzuk, ezért ebben az évben is megrendezzük az Állatok karácsonyát.

Ahogy a korábbi években, most is lesznek látványetetések és szakvezetéses séta a debreceni Állat- és Növénykertben. A részletes program a meghívó mellékletében, illetve a honlapunkon is megtalálható.

Ami idén kuriózum, hogy egy különleges helyszínen nyilvános „szülői értekezletet” tartunk az állatok nevelőszülőinek. Ezzel egyrészt szeretnénk felhívni a figyelmet az örökbefogadás lehetőségére, amellyel látogatóink támogathatják a kedvenceiket, illetve a Nagyerdei Kultúrparkot. Másrészt hivatalosan ezzel a programmal mutatjuk be vendégeinknek az újonnan átépített Majomházat. Az Állatok karácsonyán birtokba vehetik a főemlősök lakhelyét az emberek. Sőt, a majomteából és a majomkenyérből is kóstolót kapnak.

Ebben az évben vendégeink lesznek a Magyar Madártani Egyesület munkatársai is. Ők madárgyűrűzési bemutatóval és téli etetési tanácsokkal is gazdagítják a programkínálatot.

Az Állatok karácsonya évről-évre több száz látogatót vonz, sokan a saját maguk készítette csemegékkel is kedveskednek ilyenkor a kedvenceiknek. Az év utolsó nagy rendezvényére szeretettel hívjuk és várjuk a sajtó tisztelt munkatársait is!

Az Állatok karácsonya időpontja:

2013. 12. 27. péntek 10 órától

A rendezvény programjai az állatkertbe belépőjegyet váltóknak ingyenesek.

Békés, boldog karácsonyt kívánunk!

Nagyerdei Kulturpark

 

Programok:

 

10 órától

Nyilvános szülői értekezlet az örökbefogadók számára

a felújított Majomházban

majomkenyér és majomtea kóstolóval egybekötve

10 óra 30-tól

Az állatok ünnepi ebédjének „felszolgálása” szakvezetéssel

A séta a következő helyszíneket érinti:

fehérkezű gibbonok,

nílusi vízilovak,

zsiráfok,

az Afrika ház madarai,

a Terrárium lakói.

11 órától

Madárgyűrűzési bemutató

Téli madárvédelem- Tanácsok a madarak téli etetéséhez

vendégeink: a Magyar Madártani Egyesület munkatársai

11, 12 és 13 órától

 

Teteje