A Nagyerdei Stadion arénáján vezet át az útvonal a Rotary Futófesztiválon

 

A Nagyerdei Stadion arénáján vezet át az útvonal a Rotary Futófesztiválon

Nyolc év alatt az ország egyik legnagyobb sporteseményévé nőtte ki magát a debreceni Rotary Futófesztivál, melyen az idén közel 7000 résztvevőre számítanak a szervezők. A rendezvény fővédnöke Dr. Papp László Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Mészáros Zoltán a Rotary Magyarország Országos Kormányzója és Dr. Kiss Miklós a Rotary Club Debrecen elnöke köszöntöt mond. A viadalon a klasszikus, 42,195 kilométeres maraton mellett a háromnegyed maratoni, félmaratoni, negyedmaratoni és minimaratoni távokat választhatják a futók. Emellett 5 fős maratoni váltóban is rajthoz állhatnak a sportolók. A hagyománnyá vált esemény kellemes kikapcsolódást kínál az egész családnak. A hosszútávfutók legnagyobb kiváltsága, hogy az útvonaluk átvezet a Nagyerdei Stadionon. Szurkolóknak pedig lehetőségük lesz arra, hogy a stadion déli lelátóiról szurkoljanak a futóknak. A Stadion arénájának fergeteges hangulata mindenkinek maradandó élményt nyújt. A célban a hosszútávokon indulók egyedi tervezésű álomszép érmet kapnak.

Azok akik nem versenyezni akarnak, vagy csak nem érzik magukat elég felkészültnek ilyen távok lefutására, nekik lehetőségük van az ingyenes Rotary Jótékonysági Futáson részt venni, melynek távja 1993 méter. Ezt a távot már egészen kicsi gyerekek is lefuthatják és lehetőség van egyéni illetve csapatbeli indulásra is. Akik csapatban jelentkeznek, azok részt vesznek egy versenyen is, melyen nem az a lényege, hogy milyen gyorsan futja le a csapat a távot, hanem az, hogy mekkora a csapat létszáma. A legnagyobb létszámban induló csapat minden évben egy LIFEPAK félautomata defibrillátort nyer.

A szurkolók számára is rengeteg szórakozási lehetőséget kínálunk, ugyanis a színpadon fellépők sora színesíti majd a rendezvényt. A Debrecen Linedance Club, a Joy Orient Debreceni Hastánc Csapat, a Valcer Táncstúdió, Debreceni Mazsorett csoport, Eastsiders Crew tánc csapata, R&B Dance Team HIP-HOP Tánciskola és a G4 Fitness aerobikosai teszik még felejthetetlenebbé a fesztivált.  Az Apolló Medical Center ingyenes vérnyomásmérést biztosít a versenyközpont területén, a Biotechusa kóstoltatót tart, valamint büfé, és kürtös kalács is várja a rendezvényre érkezőket. A VIII. Rotary Futófesztivál egész napos szórakozást kínál a család számára.

 

www.debrecenikilometerek.hu

 

Teteje