Autó-motor

 

Ezt a 3 kérdést érdemes feltenni új flottaautó megrendelése előtt

A költséghatékonyság érdekében a cégek hajlamosak kitolni az autóflottájuk csereciklusát, a döntés előtt azonban célszerű átgondolni az egyéb lehetőségeket is. Elsőre ellentmondásosnak hangzik, de a járművek gyakoribb cseréjével jól járnak a vállalatok, főként, ha komolyan veszik a fenntarthatóságot, és elkötelezettek a költségek, a munkavállalói elégedettség, valamint a környezeti hatás közötti megfelelő egyensúly megtartása iránt. Az egyes autók bérleti ciklusának lejártával érdemes felülvizsgálni az egyes modellek futamidejét. Ahhoz, hogy megtudjuk, saját vállalatunk esetében milyen előnyökkel járhat a csereciklus megfelelő meghatározása, a flottakezeléssel foglalkozó LeasePlan szerint az alábbi kérdéseket tanácsos feltennünk magunknak.

 

Új cég szállt be a repülő taxik fejlesztésébe, rögtön itt egy ígéretes példány

Az amerikai hadsereg számára helikoptereket készítő Bell Company egy sor érdekességet elárult saját repülő taxijáról.

 

Megújult a Vitara

A 2018-ban 30. születésnapját ünneplő Vitara-sorozat 1988-ban indult útjára a kompakt szabadidő-autó kategória úttörőjeként, és elegáns kialakításával, könnyű manőverezhetőségével, kényelmes vezetési élményével, valamint terepen nyújtott, sokoldalú teljesítményével a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. A Magyarországon legnagyobb darabszámban értékesített, hazai gyártású Vitara megújult változatának, illetve a szintén itthon gyártott S-Cross 1.0 és 1.4 benzines Boosterjet motorral szerelt modelljeire kiterjesztett garanciaprogramot hirdet a Magyar Suzuki Zrt.

elektromos autók
 

A LeasePlan a ZEV Challenge alapítói között

A flottakezelő vállalat aktívan részt vesz az elektromos autózás elterjesztésében

műszerfal visszaelző fény
 

Műszerfal-ismereti teszt: mérgező gáz, növekvő környezeti nyomás

A magyar autósok többsége jól ismeri az autó műszerfalán megjelenő visszajelző és vészjelző fényeket, de azért akadnak megdöbbentő megállapítások. Nem ritka, hogy egy-egy felvillanó lámpánál az utastérben lévő mérgező anyagra, a kerékcsapágy túlmelegedésére, vagy éppen a környezeti nyomás növekedésére asszociálunk – derült ki az Automax műszerfal-ismereti tesztjéből. Egyébként minden 10. autós jelenleg is farkasszemet néz egy olyan jelzőfénnyel, ami valamilyen hibára utal.

önvezető autók, technológiai újítások, autonóm vezetés
 

Az önvezető technológiáról 2.

A válaszolók nagy hányada olyan fejlesztést lát az önvezető autókban, amely egyszerűbbé teszi és megkönnyítheti a mindennapi stresszes életüket.

önvezető technológia
 

Az önvezető technológiáról, az autóvétel során 1.

Az autót vezetők többsége boldog lenne, ha az önvezető autója tehermentesítené, és átadhatná „neki” a vezetés feszültséggel teli részeit. A meginterjúvolt emberek javarészt parkolás és a nagyobb forgalmi elakadások során az idegtépő araszolás közben adnák át az autóiknak a vezetést

autógumi piac
 

10 százalékkal bővült a nyárigumi-piac

Átlagosan 68 ezer forintot költött új nyári gumi vásárlására a magyar autós idén, a legjobban a dél-koreai márkák fogytak. Az Automax elemzése szerint tavalyhoz képest 10 százalékkal bővült az eladás, ami egyben balesetmentesebb közlekedést hozhat: a gépjármű-tulajdonosok már nem várják meg, hogy tükörsima legyen az abroncs, akkor cserélnek, amikor az szükségessé válik.

Lambdaszonda oxigénszenzor
 

Lambdaszonda

A lambdaszonda az üzemanyag levegő keverék elemzője. Kell valamilyen szabályozás azoknál a modern karburátor nélküli járműveknél, ahol a befecskendezés is elektromosan vezérelt a tökéletes égés érdekében. A tökéletes égéshez pedig, mint tudjuk három fő összetevő szükséges:

fékbetét
 

A fékbetét

A fékbetét egy olyan dolog, amit minden alkalommal használunk, amikor autóba ülünk évszaktól és időjárástól függetlenül.

 

A kuplung

A kuplung a motort és a váltót köti össze, az a feladata, hogy a motor teljesítményét átadja a váltónak, így tudja meghajtani a kerekeket és mozgásba lendíteni magát a járművet. Komoly összegeket kell költenünk rá, ha együttes problémája van az alkatrésznek.

 

Rekordidő alatt Dakartól Moszkváig

Rainer Zietlow a Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure abroncsokkal felszerelt Volkswagen Amarok V6 TDI-jével 3 nap, 4 óra és 54 perc alatt tette meg az utat Dakartól Moszkváig, ezzel Rainer Zietlow és csapata felállították a Dakar és Moszkva közötti táv megtételének gyorsasági világrekordját.

 

Vízpumpa, a vízhűtés legfőbb eleme

Mi a vízpumpa legfőbb feladata? A vízhűtésben keringő vizet (hűtőfolyadékot) mozgatja, ez biztosítja a megfelelő hűtést-fűtést.

 

Önvezető autó-drón

Milyen is lehet az az új fejlesztés, amely egy „járművön” belül egyesíthetné az önvezető autókat és a drónokat?

 

10 autosbol 4 szerint ismetlodo KRESZ-vizsga kell

A közel 3000 autós körében végzett kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók több mint 40 százaléka úgy látja, a sofőröknek javára válna, ha időközönként újra kellene vizsgázniuk a KRESZ-ből.

 

Európába jöhet a Hyperloop szupervasút

Európában építenék meg a Hyperloop vákuumvasút következő vonalát: Pozsonyt, Budapestet és Bécset kötné össze. A kapszulával mindössze tíz percbe telne az út Pozsony és Budapest közt.

 

"EZNÁMKA"

A SZLOVÁKIAI AUTÓPÁLYA-MATRICA MÁR AZ INTERNETEN IS MEGVEHETŐ

Fékrendszerek
 

A fékpedáltól a féktárcsáig

A féktől egy dolgot várunk el, működjön. Mindenhol. Minden körülmény között. Hogyan? Észrevétlenül, csendben és hatékonyan. Most, hogy ezt tisztáztuk egyértelműen és félreérthetetlenül, vegyük sorra, mi is történik, ha rá lépünk a fékpedálra.

 

Figyelem ónos eső !!

A téli autózás más mint a megszokott !

Az autó õszi-téli felkészítése
 

Téli karbantartás !!

Mint minden szezonváltáskor, most is itt az ideje a rendszeres idõközönként elvégzendõ karbantartásnak. Mi segítünk! www.evoauto.hu

WV botrány
 

VOLKSWAGEN Botrány ?

VW-botrány?
 
Mostanában azon háborodott fel a világ, hogy a VolksWagen trükközött a dízelmotorjai kibocsátási értékeivel.  Üzleti érdekből, a vevőknek tetsző számokat írtak be a katalógusokba. 
 
Jövő közlekedése
 

Így is lehet közlekedni!

A tajvani Hsin Chu városában egészen szokatlan nagy sebességű vasutat terveztek, amely a futurisztikus megjelenést fenntartható megoldásokkal ötvözi.

BMW
 

Ember a robotkar végén…egy BMW i3 ban

„Az önműködő autó esetében az eljövendő két évtizedben a műszaki problémák és jogi kérdések megoldásánál lényegesen többről lesz szó. Újra kell definiálnunk ember és gép viszonyát, ugyanakkor fel kell vetnünk a felelősséggel, a toleranciával és az elvárásainkkal kapcsolatos kérdéseket is.”- mondta a Rinspeed vezetője, Frank M. Rinderknecht.

COMMONRAIL
 

Technológia

Harc a motortérben..
Hengerenkénti,vagy közös nyomócsöves ?
Miért hal(t) ki a Volkswagen által oly sokáig favorizált Pumpe-Düse befecskendező rendszer?
Miben jobb a Common Rail?
Keverékképzés és égéselmélet traktorosoknak és traktorgyűlölőknek.

ford a sikerrol_debrecen-portal
 

15 Igazság, amit Henry Ford tanított a sikerről

Ha a sikernek van titka, akkor az abban a képességben rejlik, hogy megértjük a másik ember nézőpontját és az ő szemszögéből is látjuk a dolgokat, nemcsak a sajátunkéból

 

Ádám Mosó

A legjobb mosó a legjobbaknak!

WV botrány
 

Wolksvagen Botrány ?

WV-botrány?
 
Mostanában azon háborodott fel a világ, hogy a Volkswagen trükközött a dízelmotorjai kibocsátási értékeivel. Hazudtak, ha úgy tetszik. Üzleti érdekből, hogy a vevőknek tetsző számokat tudjanak beleírni a katalógusokba. 
 
WV botrány
 

Wolksvagen Botrány ?

WV-botrány?
 
Mostanában azon háborodott fel a világ, hogy a Volkswagen trükközött a dízelmotorjai kibocsátási értékeivel. Hazudtak, ha úgy tetszik. Üzleti érdekből, hogy a vevőknek tetsző számokat tudjanak beleírni a katalógusokba. 
 
WV botrány
 

Wolksvagen Botrány ?

VW-botrány?
 
Mostanában azon háborodott fel a világ, hogy a Volkswagen trükközött a dízelmotorjai kibocsátási értékeivel. Hazudtak, ha úgy tetszik. Üzleti érdekből, hogy a vevőknek tetsző számokat tudjanak beleírni a katalógusokba. 
 
WV botrány
 

Wolksvagen Botrány ?

Wv-botrány?
 
A héten azon háborodott fel a világ, hogy a Volkswagen trükközött a dízelmotorjai kibocsátási értékeivel. Hazudtak, ha úgy tetszik. Üzleti érdekből, hogy a vevőknek tetsző számokat tudjanak beleírni a katalógusokba. 
 

Oldalak

Teteje