Ajánlók

 

Chikung és Mediball foglalkozások a Jáde Házban

Sok szeretettel várunk Téged chikungozni Gyógyító Chikung Foglalkozásainkon!
Várjuk a Chikungosokat és a teljesen kezdőket is reggeli vagy/és esti alkalmainkon!

 

V. Decathlon Nagyerdei Maraton

A Debreceni Kilométerek Sportegyesület, a Decathlon Debrecen és a Hajdú Rendészeti Sportegyesület ismét terepfutóversenyt szervez már ötödik alkalommal 2019. szeptember 14-én, a Nagyerdőn. 

 

Chikung & Taiji

Őszi Zhineng Chikung & Taiji tanfolyamok Debrecenben és Budapesten

 

Októberi Agóra klubok

Már lehet jelentkezni az októberben induló Agóra klubokba

 

Zenei utazás identitásunk gyökereihez

Igazi koncertkülönlegesség érkezik szeptember 28-án a Csokonai Színház nagyszínpadára. A Fonó Zenekar az Atyai Ág című produkciót hozza el a debreceni közönség számára. A rendhagyó produkció a Kodály Zoltán Emlékév alkalmából született és a Pesti Vigadó Dísztermében, rögtön a teltházas bemutató után ováció fogadta.

 

Szeptemberi programok az Agórában

A hagyományokhoz híven idén is hosszabb őszi technikai szünetet tartunk, a karbantartási munkálatok miatt az Agóra 2019. augusztus 28. és szeptember 20. között zárva tart. Nyitás szeptember 21-én, szombaton 10 órakor. Szeptember második felében már újra várják a hétvégi ismeretterjesztő foglalkozások a gyerekeket és a családokat. A kéthetente szombaton jelentkező Kreatív tudomány első programján, szeptember 21-én a levegővel kísérletezhetnek a gyerekek és egy egyszerű levegőhajtású játékot is készíthetnek. A Vasárnapi tudomány szeptemberi programjain robotot építhetnek a résztvevők, valamint kiderül, hogyan alszanak a tűzhányók és mi az a bazaltorgona. A szeptember 27-én, pénteken megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakájára ismét rendhagyó programokkal készülünk.

 

Sun Mester tanításai

Sun mester csodás és valóban hasznos dolgokat fog tanítani nekünk, melyek életünket sokkal többé és boldogabbá tehetik. Kihagyhatatlan alkalmak!

 

ÖT FESZTIVÁL ŐSZRE A WIZZ AIRREL

Bár Magyarországon már véget ért a nyári fesztiválszezon, Európa-szerte még számtalan zenei rendezvény várja a bulizni vágyó fiatalokat vagy akár azokat a zenekedvelőket, akik városnézéssel és kirándulással kötnének össze egy koncertkörutat. 

 

NEM ADOM FEL "Fesztivál" Tábor

"Egy mindenkiért, mindenki egyért!" 2019. augusztus 22-28. között a debreceni Dorcas Campingben

 

Virágos napok az Agórában

Hogyan készül a virágnaptárt? Melyik növény virága ehető, sőt, finom? Vajon mi a közös a magyar zergevirágban, kornistárnicsban és a hóvirágban? Hol nem találkozhatunk a világ egyik legelterjedtebb virágfajtájával, a százszorszéppel?

 

VIII. Őrült Futás – 2019.08.17.

Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Debreceni Kilométerek Sportegyesület és a Hajdú Rendészeti Sportegyesület szervezésében a VIII. Őrült Futás 2019. augusztus 17-én, új helyszínen a Koppány Völgye Kalandparkban. 

 

Zhineng Chikung workshopok Sun Yu mesterrel

Sun Yu mester Kínából Budapesten és Debrecenben is tanítani fog.

debreceni programok, debreceni állatkert
 

Tovább bővíti szolgáltatását a Debreceni Állatkert!

Az ország első vidéki állatkertje, a Debreceni Állatkert folyamatosan igyekszik a nagyközönség igényeinek megfelelően bővíteni és színesíteni szolgáltatásait, így augusztus 10-től az országban elsőként kínálnak előzetes bejelentkezés nélküli, angol nyelvű állatkerti szakvezetést az idegennyelvű látogatók számára.

 

CRAZY5K Sprintet

A CRAZY5K idén bevezette az új versenyszámát a CRAZY5K Sprintet, melyen egy 200 méter hosszú egybefüggő felfújható akadálypályát két kilóméteres futás követ.

 

Augusztusi programok az Agórában

2019. július 31. és augusztus 21. között rendkívüli nyitvatartással minden szerdán, csütörtökön és pénteken már 10 órától látogatható az élményközpont. Augusztus 19-én, hétfőn és 20-án, kedden is nyitva tart az élményközpont 10-től 18 óráig. A Virágkarneválhoz kapcsolódóan augusztus 17-től négy napon át különleges „virágos” programokkal várja az érdeklődőket az Agóra. A látogatók többek között megismerhetik a kertek és mezők legszebb  és legkülönlegesebb virágait, megtudhatják, mi az a virágnaptár, maguk is készíthetnek színes virágokat vagy virágos medálokat, valamint előadást hallhatnak hazánk leghíresebb rózsanemesítőjéről is.

 

Esti séták a Debreceni Állatkertben

A Debreceni Állatkert idén is exkluzív programmal várja az érdeklődőket, hiszen augusztusban, az Állatkertek Éjszakája felvezetéseként péntek esténként megrendezik egyik legnépszerűbb eseményük, az állatkerti Esti sétákat. Újdonság, hogy idén először angol nyelven is!

 
 

53. Hortobágyi Lovasnapok

A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, a magyar lovasélet összegzése, melyben a profi lovasok éppúgy beletartoznak, mint az amatőrök és a lókedvelő felnőttek és gyerekek.

 

Pilótaképzés indul

A Wizz Air Pilótaakadémia a minimális vagy korábbi repülési tapasztalattal nem rendelkezők számára biztosít egyedülálló lehetőséget arra, hogy megszerezzék a kereskedelmi pilóta engedélyt, és a program sikeres elvégzése és további tréningek teljesítése után a Wizz Air pilótájaként dolgozhassanak.

 

HÉTVÉGI PROGRAMOK AZ AGÓRÁBAN

Éjszakai távcsöves csillagnézés planetáriumi filmvetítéssel, Apa-fia robotika kisebbeknek és nagyobbaknak

 

Science Inspired

Középiskolásoknak szóló tudományos élménycsomagok nemzetközi összefogással

 

Zhineng Chikung programok

Mediball - Tai Chi labdajáték, Erdélyi Gyógyító Zhineng Chikung Tábor, Chikung Nap Budapest

 

Chikung elvonuló táborok augusztusban

Idén két tábort is szervezünk!
Az első Erdélyben lesz, egy csodaszép helyszínen, ahol a gyógyulásé a főszerep. A második pedig Karcagon, a gyógyfürdőben, ahol elsősorban az önfejlesztés kerül előtérben, és több témánk is lesz.

 

Június-júliusi programok az Agórában

Légy te is nyomozó! – A szivárvány színei – Őslény-project – a nyári szünet előtt még ezekkel a hétvégi foglalkozásokkal várja az Agóra a gyerekeket. Természetesen a vakáció ideje alatt is érdemes az élményközpontba ellátogatni, hiszen az izgalmas planetáriumi műsorok és az interaktív játéktér felfedezése mellett különleges ismeretterjesztő programok és kísérleti bemutatók közül választhatnak a látogatók.

 

Robotépítési és programozási verseny

Az Agóra Tudományos Élményközpont ad otthont jövő hét kedden a World Robot Olympiad™ debreceni regionális fordulójának, amelyen az Agóra csapata is indul.

 

Jó közérzet és a fájdalmak elmúlása: Gyógyító Chikung

Szeretnéd, hogy
– testi fájdalmaid elmúljanak,
– lelkileg kiegyensúlyozott legyél,
– közérzeted jobb legyen?
 
Akkor gyere el Chikung Központunkba, és vegyél részt Gyógyító Chikung Foglalkozásainkon!
 

Májusi programok az Agórában

A gyereknapi hétvégén a pillangóké lesz a főszerep az Agórában. Aki ellátogat hozzánk május utolsó hétvégéjén, megtudhatja, mi a különbség a lepke és a pillangó között, és az is kiderül, hogyan csalogathatjuk a kertünkbe ezeket a törékeny, színes élőlényeket.

 

Atomki hírek: Az atommag imbolygó forgása

Az atommag imbolygó forgása: új eredmények az atommagok alakjának és forgásának vizsgálatában

 

Újabb attrakcióval bővül a Debreceni Állatkert!

Szeretettel hívjuk Önöket az ország legnagyobb nyuszisimogatójának, a Nyuszifalva ünnepélyes átadására. 

 

NYÁRI TÁBOROK AZ AGÓRÁBAN

Meghirdette a nyári napközis táborait az Agóra Tudományos Élményközpont. Ebben az évben is hét héten át várjuk izgalmas programokkal azokat az iskolás gyerekeket, akik szívesen fedeznék fel az Agórában a természet számtalan csodáját, vagy szeretnének elmerülni a robotprogramozás világában. A táborok célja, hogy a gyerekek élményszerű ismereteket szerezzenek, játékosan megtapasztalják, hogy a természettudományok milyen fontos részei mindennapi életünknek, és felfedezzék, miben tehetségesek.

 

Hasadványnyom-módszer

Atomki szeminárium:
Fission-track dating: The stone axe of geochronology
(Hasadványnyom-módszer: A kormeghatározás kőbaltája)
Előadó: Arató Róbert (MTA Atomki)

Oldalak

Teteje