Ajánlók

 

Jó közérzet és a fájdalmak elmúlása: Gyógyító Chikung

Szeretnéd, hogy
– testi fájdalmaid elmúljanak,
– lelkileg kiegyensúlyozott legyél,
– közérzeted jobb legyen?
 
Akkor gyere el Chikung Központunkba, és vegyél részt Gyógyító Chikung Foglalkozásainkon!
 

Májusi programok az Agórában

A gyereknapi hétvégén a pillangóké lesz a főszerep az Agórában. Aki ellátogat hozzánk május utolsó hétvégéjén, megtudhatja, mi a különbség a lepke és a pillangó között, és az is kiderül, hogyan csalogathatjuk a kertünkbe ezeket a törékeny, színes élőlényeket.

 

Atomki hírek: Az atommag imbolygó forgása

Az atommag imbolygó forgása: új eredmények az atommagok alakjának és forgásának vizsgálatában

 

Újabb attrakcióval bővül a Debreceni Állatkert!

Szeretettel hívjuk Önöket az ország legnagyobb nyuszisimogatójának, a Nyuszifalva ünnepélyes átadására. 

 

NYÁRI TÁBOROK AZ AGÓRÁBAN

Meghirdette a nyári napközis táborait az Agóra Tudományos Élményközpont. Ebben az évben is hét héten át várjuk izgalmas programokkal azokat az iskolás gyerekeket, akik szívesen fedeznék fel az Agórában a természet számtalan csodáját, vagy szeretnének elmerülni a robotprogramozás világában. A táborok célja, hogy a gyerekek élményszerű ismereteket szerezzenek, játékosan megtapasztalják, hogy a természettudományok milyen fontos részei mindennapi életünknek, és felfedezzék, miben tehetségesek.

 

Hasadványnyom-módszer

Atomki szeminárium:
Fission-track dating: The stone axe of geochronology
(Hasadványnyom-módszer: A kormeghatározás kőbaltája)
Előadó: Arató Róbert (MTA Atomki)

dekor műgyanta padló
 

Design padlók műgyantával

Nagyon közkedveltek a különféle mintázattal tervezett vagy fotófóliával lefedett padlók,
de újabban különösen a márványos hatásúra készített felületek.

 

Márciusi programok az Agórában

A hónapot egy rendhagyó programmal indítjuk. A Matematika Összeköt Egyesület és az Agóra Tudományos Élményközpont közösen szervezi meg az első debreceni Medve Matek Élménynapot vasárnap. A rendezvényre már csak korlátozott számban tudunk regisztrációt fogadni. Március közepén ismét megünnepeljük a víz világnapját. Március 15. és 17. között speciális előadásokkal és izgalmas ismeretterjesztő foglalkozásokkal várjuk a látogatókat a Vizes napok keretében. Az érdeklődők megtudhatják többek között, hogy mennyi az emberek számára hasznosítható édesvíz a Földön, miként lehet a víz energiáját a saját javunkra fordítani, és melyik az az állat, amely testének 97%-át víz alkotja.

 

Atomki szeminárium: Meteoritok

Mik azok a meteoritok? Honnan érkeznek a Földre? Mennyi meteoritot ismerünk? Mi alapján osztályozzák őket? Hol találhatunk meteoritokat? Hogyan különböztetjük meg őket a földi kőzetektől? Milyen információkat hordoznak a holdi meteoritok a Föld legközelebbi szomszédjáról? Hogyan alakul egy meteorit története a kilökődéstől a becsapódásig? Honnan tudhatjuk, hogy egy meteorit mikor hullott, azaz milyen hosszú a földi kora? A kőzettan-geokémiai vizsgálati módszerek, a nemesgáz-tömegspektrometria és a radiokarbon (14C) kormeghatározás szerepe a meteoritikában.

 

Gyógyító Chikung Foglalkozások a Jáde Házban

A JÁDE HÁZ – Eskrima & Chikung központunkban lehetőséged van arra,
hogy gyógyítsd magad Chikunggal minden héten legalább egyszer!

 

Agóra aranyérem

Aranyérmet nyert az Agóra csapata ma a Budapesten megrendezett Magyar Ifjúsági Robot Kupán. A megmérettetésen több versenyszámban összesen 25 csapat indult az ország minden tájáról. Az élményközpont versenyzői haladó kategóriában, a Rescue Line (menekítő-vonalkövető) versenyszámban szerezték meg az első helyezést. Előre megépített robotjuknak egy katasztrófahelyszínt szimuláló, akadályokkal teli pályán kellett adott idő alatt áldozatmentési feladatokat elvégezni.

 

Egyetemi páros jegy a Növény-, és állatkertbe

A Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark egy újdonsággal örvendezteti meg a debreceni felsőoktatásban tanulókat. A kikapcsolódni vágyó egyetemisták számára február 21-től lehetőség nyílik egy kedvezményes belépő, az Egyetemi Páros Jegy megváltására.

 

Hamarosan rajtol a Rotary Futófesztivál

A debreceniek számára már valószínűleg nem ismeretlen a Rotary Futófesztivál neve, hiszen már évek óta a tavaszt ez a sportesemény nyitja meg. 2019. március 31-én immár kilencedik alkalommal várja a futókat a rendezvény.

 

Négyéves az Agóra

Négy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Debrecenben az Agóra Tudományos Élményközpont, amely azóta a régió meghatározó intézményévé vált. Az élményközpont folyamatosan színesedő és gazdagodó programjain az elmúlt négy évben több mint 150 ezren vettek részt.

 

Atomki szeminárium

Vulkanológia, kőzettan, geokronológia /2019-02-07

 

KEZDŐ Zhineng Chikung tanfolyam – DEBRECEN

Itt a lehetőség, hogy elindulj a valódi és hatékony önfejlesztés és teljes egészség útján!
Jelentkezz a tanfolyamokra:

 

Medve Matek Élménynap

Hogyan tehető izgalmas élménnyé a matematika? A Matematika Összeköt Egyesület és az Agóra Tudományos Élményközpont 2019. március 3-án, vasárnap 10 és 16 óra között közösen szervezi meg az első debreceni Medve Matek Élménynapot.

 

Holisztikus élettér tanácsadás

Minden ember életében van egy vagy több tér, ahol jelen van, vagy él, ahol az ideje legtöbb részét tölti el. Az ember a környezetében nap, mint nap az általa vagy mások által megteremtett életkörülmények között teszi a dolgát és érzi magát valahogy közben. Az, hogy hogy érzi magát valahol, nem csak a hely adottságától függ
Az ember mindig összefüggésben van a környezettel, akárhol is van.

 

Arquebusade 75 gyógynövény elixír

A 75 féle gyógynövényből készült Arquebusade Elixír sebgyógyító, gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító gyógynövényeket tartalmaz.

http://a-biobolt.hu/termekek/arquebusade-75-gy%C3%B3gyn%C3%B6v%C3%A9ny-e...

 

Megmentheti-e a (számítógépes) világot a párhuzamosítás?

Atomki szeminárium - Előadó: Végh János (Miskolci Egyetem / MTA Atomki) - Időpont: 2019-01-31 csütörtök 11:00 - Helyszín: MTA Atomki, nagyelőadó

 

Februári programok az Agórában

A hónap legnagyobb rendezvénye az Agóra negyedik szülinapja lesz, amelyet 2019. február 9-én, szombaton ünnepelünk. A hagyományokhoz híven ezen a napon rendhagyó programok, vadonatúj foglalkozások és izgalmas kalandok várják a látogatókat az élményközpontban. Kiderül többek között, hogy mi lehet a titka a Bermuda-háromszögnek, hogyan lehet kék, zöld vagy vérnarancs színű a tűz, meddig „élhet” egy csillag, miről árulkodik egy egyszerű talajminta, és a Földön vajon mindenhol négy évszakból áll-e egy év. A tudományos élményközpont ezen a napon kedvezményes jeggyel látogatható.

chikung debrecen
 

Miért különleges élmény igazi kínai Chikung mesterrel találkozni, és tanulni tőle?

Ha már voltál kínai mester tanfolyamán, akkor ne is olvasd tovább, hiszen biztosan most is jelen leszel a workshopon :) Aki viszont még nem volt, ajánlom hogy kérdezzen meg olyat,

aki már volt, vagy akár engem is felhívhat telefonon, vagy olvasson tovább:

 

Januári programok az Agórában

A téli szünet után, 2019. január 3-tól ismét színes tudománynépszerűsítő programokkal várja a látogatókat az Agóra.

 

Zhineng Chikung & Taiji programok 2019

Elkezdődött 2019-es évünk, amikor számos Zhineng Chikung tanfolyam, előadás, gyakorlás és továbbképzés lesz. Már tudjátok, hogy Tao mesterünk február 13-17. között tart workshopot Debrecenben, de emellett még számos eseményünk lesz:

 

Workshop Tao mesterrel Debrecenben

Kihagyhatatlan lehetőség mindenkinek, aki számára fontos
– az életerejének fejlesztése,
– az egészségének javítása és a gyógyulás,
– a lelke békéjének megvalósítása!

 

A Földtől a Világegyetemig

Planetáriumi filmvetítéssel egybekötött távcsöves csillagnézés

 

Decemberi programok az Agórában

Decemberben ismét ünnepi és „fagyos” programok váltják egymást az Agórában. A napi programjainkban futó előadások és kísérleti bemutatók mellett ezek a témák jelennek meg a hétvégi foglalkozásainkon is. A gyerekek megtudhatják, mely állatok alszanak téli álmot és miért, körülnézhetnek az örök jég birodalmában, az év utolsó Kreatív tudományán pedig – a hagyományoknak megfelelően – különleges karácsonyi csillagokat alkothatnak kicsik és nagyok többféle technikával.

 

A Wizz Air tovább bővíti budapesti hálózatát

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa vezető diszkont légitársasága és Magyarország hazai légitársasága ma bejelentette, hogy egy új repülőgép érkezésével, 2 új útvonal indításával London Gatwick és Oslo irányába, valamint 3 népszerű útvonal járatsűrűségének megemelésével tovább bővíti budapesti hálózatát. A jövő évben a WIZZ összesen heti 17 járatindítással bővíti budapesti menetrendjét, amellyel a magyar fővárosból elérhető 2019-es kapacitása 6 millió utas fölé emelkedik – ez éves szinten 8%-os növekedésnek felel meg.

 

Fizikusnapok az Atomkiban

XXXIX. Fizikusnapok - Határtalan tudomány
Magyar Tudomány Ünnepe, Kutatóhelyek Tárt Kapukkal

 

Gyógyítsd magad Chikunggal minden héten legalább egyszer!

Chikung központunkban lehetőséged van arra, hogy gyógyítsd magad Chikunggal minden héten legalább egyszer!

Oldalak

Teteje