k, 03/25/2014 - 01:15
A tavalyi siker után ismét fölszáll a Csokoládé Napok léghajója és Debrecen felé veszi útját.
Immáron második alkalommal adnak randevút egymásnak a Kölcsey Központban a csokoládérajongók és hazai kézműves csokoládé gyártás mesterei. Idén még több csokoládékészítő, újdonság és bemutató szórakoztatja a közönséget március utolsó hétvégéjén. A csokoládé mindenki számára a boldogságot, a gyermekkor iránti nosztalgiát, a szenvedélyt és egy magasabb szintű élvezetet jelent. Nem titkolt célja a szervezőknek az, hogy a tudatos csokoládé- és a minőségi édességfogyasztás épp oly egyértelmű legyen, mint például a kulturált borfogyasztás. Szeretnék, ha a nagyközönség megismerné a területszelektált, egyenesen a kakaóbabból gyártott csokoládékat (bean to bar), vagy az ízfokozók, adalékanyagok nélkül készült bonbonokat. Ebbe a színes és ízletes új világba kalauzolnak el minden érdeklődőt a kézműves csokoládégyártás legjobbjai. Érdemes időt szánni minden kiállítóra, hiszen szívesen megosztják tapasztalataikat, tudásukat vendégeinkkel, legyen szó a terroir elméletről, a temperálás rejtelmeiről, vagy a jó minőségű granache krém otthoni előállításáról. Egyszer egy évben, igazi családi csemege ez a program, hiszen mindenki talál kedvére való elfoglaltságot.
Ízelítő a kínálatból:
A tavalyi közönségszavazatok alapján idén már Debrecen csokoládéját is megkóstolhatjuk!
Debrecen város csokoládéját, a város kézműves csokoládéboltjának mesterei, Paulovichné Nagy Nerella és Mercs Emese készítették. A különleges édesség a tavaly nagy sikerrel
megrendezett I. Debreceni Csokoládé Napokon a közönség által javasolt ízvilágot, a mézeskalácsot és a mogyorót tükrözi.
Magyarországon először itt, Debrecenben mutatja be „Mesélő aranyerdő” című prémium csokoládé kollekcióját egy székely manufaktúra.
Lesz sütöde, ahol mindenki elkészítheti saját süteményét egy olimpiai bajnok pékmester segítségével.
A kicsik nagy örömére igazi Csokigyár is lesz, ahol bonbonkészítő bemutatón vagy saját csoki dekorációkészítésben próbálkozhatnak. Az édes játszótér is megnyitja kapuit.
Személyesen talákozhatunk a hazai kézműves édességgyártás legjobbjaival, például Szántó Tiborral, akinek az egyik csokoládéját tavaly a világ legjobb csokijának választották meg!
Lesz kávébab pörkölés és barista bemutató, kakaóbab pörkölés, marcipán „szobrászat” Bakos Lászlóval, grillázs és cukorkakészítő bemutató, és még sok-sok érdekes program, látni,
szagolni, ízlelni való vár mindenkit!
Fontos, hogy idén a belépőjeggyel vásárolni is lehet, hiszen a jegyen található kuponokat 600 Ft értékben csokoládéra, és ezen kívül még több kupont egyéb programokra, szolgáltatásokra lehet beváltani (Pl.: Csokigyár, csoki-szökőkút).
Ajánlatok néhány csokoládé manufaktúra és kiállító a kínálatból:
Szántó Tibor (díjnyertes been to bar csokoládékkal)
Bakos Marcipán (marcipánok mindenből – dióból, kókuszból és persze mandulából)
Fragola (az ország legfinomabb fagyija, hihetetlen ízekben – menta csoki, szilvapálinka, bazsalikomos eper),
Radics Mézeskalács (évszázados hagyományok és receptúrák igazi debreceni ízek),
PM Choco (a helyi csokoládé fellegvár – bonbonok, minden mennyiségben),
Bonbonier (kívül – belül csoki, csoki dobozok bonbonnal töltve),
Lady Levander,
Choco Card,
Levande Chocolate,
Pelle-Molnár Csokoládémanufaktúra („vegytiszta” csoki, semmi adalék),
Rimóczi Art (a grillázs guru),
Csokicsel (szerszémok és kütyük csokiból – a látszat csal),
Fabric Csoki (nem csak a szájnak, a szemnek is – a legszebb csokik)
Sokkoládé, Csokiss, Yetti Choco és még sokan mások.
További információk:
II. Kézműves Csokoládé Napok –Debrecen Debrecen, Kölcsey Központ
2014. március 29-30. (szombat-vasárnap)
Nyitva tartás: 9.00-18.00 óráig
Jegyárak, amiből 600 Ft lekóstolható.
Felnőtt: 1600 Ft
Gyermek: 1300 Ft
A II. Debreceni Kézműves Csokoládénapok alkalmából a Hotel Lycium Átrium étterme pedig csokoládéval készült speciális menü ajánlatokkal várja a vendégeket!
A menü ára: 1800,-Ft / fő, mely tartalmazza a 10% szervizdíjat
Szombati ajánlat (03.29.)
Kakukkfüves marha raguleves vörösborral és csokoládéval dúsítva
Kolozsvárival bardírozott sertésszűz, kakaóbab- őrleményes pecsenyelével, diófánkkal, vajas brokkolival
Vasárnapi ajánlat (03.30.)
Kukorica krémleves vajas- fehércsokis popcornnal
Lassan sütött csirkemell chilis- csokis aszaltszilva raguval, sajtos brokkoli ropogóssal, karottával
Forrás: Főnixinfo