Kinek, mit jelent a másként?!

 

Kinek, mit jelent a másként?!

Nekünk egy éttermet, ahol visszanyúlunk a hagyományokhoz, de bátran használjuk a csúcstechnológia adta lehetőségeket.
Egy éttermet, ahol friss, helyi és szezonális alapanyagokból dolgozunk. Tisztességesen és alázatosan.
Egy éttermet, ahol mi magunk készítjük, hogy megmutassuk az embereknek, miért világhírű a Debreceni páros.
Ahol házi kenyeret sütünk és adunk friss vajjal, mert ha úgy akarjuk, az is fenséges. Ahol farmokról és kézművesektől vásárolunk, mert tudjuk és hisszük, hogy az alapanyag a legfontosabb.
Egy éttermet, ahol kedves és hozzáértő a személyzet. Ahol próbálunk, nem majdnem olyan jól főzni, mint otthon, hanem sokkal jobban, ez a munkánk, a küldetésünk.

Hat hónapja született az ötlet, egy baráti kiránduláson, ahol különleges hozzávalókból alkothattam számomra fontosaknak. Az Ikonban is ezt szeretnénk, apró mosolyokat csalni az arcokra. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy fantasztikus konyhai csapatot sikerült toboroznom, akiknek ugyanúgy csillog a szemük, akár a lelkes hazai termelőknek, akiktől a kézműves alapanyagokat vásárolom és mára barátaimnak mondhatom mindannyiukat. Közösen, nagyokat nyelve hoztuk létre étlapunkat, ami folyamatosan követi majd az évszakok változását.

Jó pár éves angol gasztrobolyongásom és iskolás éveim során királyrákot főzhettem a népszerű Jamie Olivernek, aki rendszeres vendégünk volt, vagy doveri nyelvhalat Gwyneth Paltrownak, de Mark Knopfler is imádta a John Dory-t. Bizalmat kaptam ezektől az emberektől, de mégis hazahúzott a szívem. Alig vártam, hogy kamatoztassam a tanultakat. Itt vagyok hát Debrecenben, a bizalomra azonban hazánkban is szükség van, hogy megmutathassuk számunkra mit jelent a "másként". Ígérhetjük, kedvesen és kezüket fogva vezetjük végig az érdeklődőket a legegyszerűbb és legnagyszerűbb labirintuson, amit mi Gasztronómiának hívunk.

signo

 
Teteje