Mozogjunk együtt Katus Attilával vasárnap

 

Mozogjunk együtt Katus Attilával vasárnap

Katus Attilát kérdeztük országos turnéja apropóján, hiszen Attila vasárnap 17:00-kor a G4 Fitneszben tart 60 perces Best Body aerobik órát és 30 perces életmód tanácsadást, ezzel megmozgatva Debrecen városát.

Katus Attila a 20 állomásos 4 országban történő nagyszabású Road Show-n szeretne találkozni az egészséges életmódra és új testmozgással kapcsolatos tanácsokra vágyó emberekkel.

-         Sokan ismernek és tudják, hogy hasznos segítséget kaphatnak tőled mindenről, ami egészséges életmóddal kapcsolatos, legyen az táplálkozás, mozgás, környezeti tényezők, bőrápolás stb. Azt talán nem mindenki tudja, milyen indíttatásból választottad ezt a munkát azon túl, hogy a te életed is erről szól? Mi motivál, hogy átadd a tudásod?

 

Nos, gyermekként nem tudatos módon, inkább csak a mozgás szeretete vitt le a játszótérre. Aztán mikor valamivel nagyobb gyermek lettem élsportoló szerettem volna lenni. A későbbiekben, felnőtt koromban vált igazán fontossá a sport, ami egészségem alapját adja, energiával lát el, és segít a stressz helyzetek kezelésében. A mai felgyorsult és stresszes világban egészséges életmód hiányában nem tudjuk felvenni a versenyt, sem a munkában és a magánéletünkben sem tudunk úgy megfelelni másoknak.

 

-         Milyen jó tanácsod van azoknak, akik úgy döntöttek, szeretnének egészséges életmód szerint élni és elég erősen elhatározták, hogy változni akarnak? Mi mindenre kell, hogy odafigyeljenek?

 

Először is gondolkozzon el mindenki, hogy a jelenlegi életvitele, prioritásai és döntésmechanizmusai milyen jövőt vetítenek elő. Amennyiben ez nem tetszik valakinek, akkor el kell kezdeni tenni azért, hogy úgy alakuljon, ahogy szeretné. Ha megértünk a változtatásra, akkor olyan dolgokon kezdjünk változtatni, amik nem feltétlen megvonással elvonással járnak. Például: iszom több folyadékot, rendszeresebben eszem, mindig reggelizem, többet alszom, sportolok. A sportot sem olyan mozgásformákkal kell elkezdeni, amihez nincs kedvem. Ha tollasozni van kedvem, akkor legyen az a mozgásforma, amivel nekiállok.

 

-         Közeledik a hideg idő. Milyen sportolási formát javasolsz azoknak, akik nem sportolók és nincs még kialakult szokásuk erre vonatozóan?

 

Nem igazán befolyásolnék senkit egy irányba. Vannak edzőtermek, lehetőség van otthon edzeni (DVD, internetes anyagok), de szabadban is. Rengeteg szabadtéri edzőterem is van már. Természetesen a hideg ellen rétegesebb öltözködéssel és fokozottabb bemelegítéssel védekezni kell.

A lényeg azonban, hogy be tudjuk illeszteni a napjainkba a testmozgást, legyen az bárhol és bármilyen formájú. Minél inkább a nap elejére tegyük a testmozgást. Ha ez nem megvalósítható, akkor munka után ne menjünk haza, hanem először sportoljunk, vagy ha haza értünk legyen az az első dolgunk. A hétvégék szintén kiváló lehetőségeket teremtenek a testmozgásra, akár barátokkal, akár a család többi tagjával.

 -         Úgy hallottuk, jobban szereted a személyes találkozókat, ezért tartod ezt a mostani Road Show-t is. Mi mindenre számíthatnak az emberek, akik érdeklődnek és elmennek majd, hogy találkozzanak veled?

 

Én azt tapasztalom, hogy a médián keresztül nem lehet olyan hatást gyakorolni az emberekre.

Mások az időkeretek is. Én azt várom, hogy aki eljön, az nemcsak egy izomlázzal lesz gazdagabb, de olyan élményben is részesül, amibe bele tud kapaszkodni a hétköznapokban is.

Nem véletlenül tartok életmód tanácsadást az edzéseim végén. Nagyon nagy jelentőséget tulajdonítok annak, hogy nemcsak egy jó mozgásprogrammal motiváljam az embereket, de a gondolataimat és tapasztalataimat is megoszthassam.

-         Debrecenben is biztosan várnak rád. Mit üzensz a debrecenieknek így előszóban?

 

Elsősorban azt üzenném az egyik kedvenc vidéki városom lakóinak, hogy készülök hozzátok, legyetek aktívak, és találkozzunk vasárnap 17h kor a G4 Fitnessz csarnokában. Úgy tudom, hogy ti is egy sportos város vagytok, és remélem, hogy sok sportot szerető emberrel fogok találkozni. Ígérem, nagyszerűen fogjátok magatokat érezni:)

Teteje