Széles lehetőségek a parányi vállalatoknak

szabadon felhasználható hitelek
 

Széles lehetőségek a parányi vállalatoknak

Mire fontos figyelnünk hitelek felvételénél?

Sikeres vállalkozás esetén eljön a pont, amikor a cég további fejlődéséhez külső tőke bevonása szükségeltetik. Habár a kisvállalatok sokszor néznek szembe azzal a gonddal, hogy bajosabban kapnak hitelt, mint nagyobb méretű társaik.

Ennek oka többek között, hogy a számviteli beszámolójuk kevésbé bő, így körülményesebb őket csupán a számokra hagyatkozva megítélni. A bankok legtöbbje úgynevezett „dobozos” – előre megadott szabályrendszerrel bíró – termékeket nyújt a kisvállalkozásoknak, amelyeknek elemi részük a pénzügyi teljesítményre alapozott mutatók ellenőrzése.  Ez hosszadalmas lehet az egyszerűsített bevallással rendelkező kuncsaft esetén. Mivel a kevesebb papírmunkával járó adózási nemek egyre elterjedtebbek, így a pénzintézeteknek is fel kell készülniük az ilyen típusú ügyfelek kiszolgálásra. Kecsegtető hír, hogy a bankok között már létezik olyan intézmény, amely erre lehetőséget kínál. A Sberbank specialistái hangsúlyozzák, hogy a mérettől és vállalkozási formától függetlenül tanácsos figyelni arra, hogy a hitelcélhoz vagy a felhasználáshoz testreszabott fajtájú finanszírozás mellett tegye le a voksát a vállalkozás.

Keressük a meghatározott problémánkra a megfelelő megoldást! Bőven van választási lehetőségünk!

A vállalkozások napi működése során temérdek kiadás merül fel, amelyek a napi üzemelés fenntartásához szükségesek, ilyenek lehetnek a munkabérek vagy a szállítók bérezése. A legtöbb cégnél megeshet, hogy a pénzügyi kiadásaik során időszakos fizetésképtelenség adódik: ennek kiküszöböléséhez ad segítséget a folyószámlahitel. Ez egy szabadon felhasználható, rövid lejáratú, annuálisan újítható hitelforma. Az összes lehetőségnél prioritás a működőképes finanszírozási szerkezet fenntartása, azaz hogy a hitelcél vagy felhasználás időtávjával legyen szinkronban a hitel futamideje. Általános gond ugyanis, hogy egy vállalkozás a folyószámla hitelkeretének terhére valósít meg kisebb összegű projekteket és nem számol azzal, hogy ha a hitelkeret nem lesz megújítva, akkor a terminus végén egy időben vissza kell törleszteni a teljes összeget – intenek óva a Sberbank szakemberei.

A beruházási hitelt nagyméretű beruházások idején érdemes igényelni. Itt a hitelcél fix, hosszabb a hitelbírálat döntésének ideje, valamint több papírmunkát igényel, viszont a sok fáradozásért cserébe ez a hitel kedvezőbb, amely egy nagy volumenű beruházásnál látványos megtakarítást ad a vállalkozásnak. A bank klienseinek java leginkább ingatlanvásárlás, vagy nagy értékű munkagép megszerzésénél veszi igénybe ezt a dotációt – magyarázta a Sberbank szakértője.

A hosszabb távra is igénybe vehető szabadon felhasználható hitelek a kisebb összegű invesztíciók életre hívására szolgáltatnak fedezetet. Ez egy szimplább finanszírozási lehetőség, mivel nem szükséges a hitelcélunkat bizonyítani, hamarabb végbe megy a bírálat, ellenben a hitel magasabb kockázata miatt rendszerint a bankok nagyobb kamattal bocsájtják rendelkezésünkre. Okos ötlet lehet olyan eszközberuházásokra is szánni, amelyek hamar elavulnak, ilyenek mondjuk a szoftverek. A Sberbank is bír olyan termékkel, amely a kis értékű beruházások megvalósítására, váratlanul adódott üzleti lehetőségek kiaknázására nyújt megoldást, amelyet az egyszerűbb bevallással rendelkező vállalkozók számára is kínálnak.

Mit tartsunk szem előtt? Előre készüljünk fel!

Teteje