Más-Élet Egészségcentrum

 

Más-Élet Egészségcentrum

Balogh Katalin vagyok hormonegyensúly terapeuta.

21 éve dolgozom hagyományos egészségügyben, 8 éve kerültem kapcsolatba először meddőségi problémával ami miatt elindultam ezen a képzési vonalon.
Természetes endokrinológiával foglalkozom , a felborult egyensúly okának a megtalálásával ill. az egyensúly visszaállításával természetes módon.

Hormonháztartásunk felborulása köszönhető felgyorsult stresszes életvitelünknek, helytelen szénhidrát gazdag táplálkozásunknak, szintetikus fogamzásgátlók kontroll nélküli szedésének pl. hajhullásra, zsíros bőrre és hajra , pattanásos bőrre is javasolják), gyors „fiatalító „hatást ígérő kozmetikumok használatának.
Hormonháztartásunk úgy működik mint egy gyár van igazgató, vezetőség , középvezetés és beosztottak. Hipotalamus, hypofízis, mellékvesék, petefészkek, herék, pajzsmirigy, a beosztottak az összes többi szervünk ami a hormonok parancsának engedelmeskedik.

A fő problémát az a hormonunk okozza amit az élet és a halál angyalának is szoktak nevezni az ÖSZTROGÉN: ösztrogén dominanciát állit be a szervezetünkben ami nem azt jelenti, hogy az ösztrogén szintünk hihetetlenül magas, hanem azt, hogy nincs elegendő progeszteronunk, ami képes lenne megfelelően ellensúlyozni az ösztrogént! Azaz kettejük egymáshoz való viszonya számít, nem pedig a laborokban használatos határértékek!

Amikor ösztrogén-dominancia áll be a szervezetben, az ellensúlyozatlan ösztrogén különböző nemkívánatos tüneteket és betegségeket okoz egy nő szervezetében.
(inzulinrezisztencia, meddőség, anovuláció, pajzsmirigy alulműködés, PMS, endometriozis stb)

Az ellensúlyozatlan ösztrogén képes burjánzásra késztetni a női szövetek, mint méh, petefészek, húgyhólyag, végbél, mellek sejtjeit (proliferáció), képes felborítani a ciklusunkat, képes peteérés nélküli ciklusokat okozni, képes blokkolni más hormonok termelődését, képes blokkolni a programozott sejthalált (apoptózis), képes vérrögöket képezni a vérünkben és így tovább…

Hormonális problémákat kiváltó okok:

Fogamzásgátló elhagyása. A fogamzásgátlók műhormonok. Nem a szervezet hormonműködését támogatják, hanem helyette dolgoznak. Úgy gátolják a fogamzást, hogy becsapják a szervezeted egy mesterséges vegyülettel, hogy ne legyen valódi peteérésed. Ha túl sokáig szedtél fogamzásgátló szert, fennáll a veszélye, hogy soha nem lesz tökéletes a női ciklus hormonmunkája.

Xenoösztrogént tartalmazó vegyületek szervezetbe kerülése (ösztrogénszerű anyagok) szintetikus gyógyszerek, szteroidok, szintetikus kábító szerek, fogamzás gátló tabletták, kozmetikumok, élelmiszer színezékek, BPA, vegyszerek , klór.

Lelki problémák - mi nők tudjuk a legjobban, hogy egy apró lelki probléma is milyen mértékben képes befolyásolni felborítani menstruációs ciklusunkat. (meddőségi kezelés állandó stressz forrás

Androgén túltengés  helytelen táplálkozás, élsport (főleg nőknél), fogamzásgátlók, szintetikus gyógyszerek, szintetikus sportolóknak való táplálék kiegészítők, tömegnövelők, izotóniás italok. Ezek mind kiválthatnak nőknél androgén túltengést, amelynek jelei a következők: erőteljes szőrszálak megjelenése a felkaron, a combon, a bajusz valamint szőrcsík jelenik meg a köldök és a fanszőrzet között; zsírosabb bőr, hajhullás; férfias jellegű hízás (láb, comb, fenék, csípő nem hízik, csak csípőcsonttól fölfelé rakódik a fölösleg)

Nagyipari állattartásból származó hús fogyasztása - Sajnos a nagyipari állattartásból származó állatok húsa tele van gyógyszermaradvánnyal, antibiotikummal és növekedést és gyarapodást elősegítő műhormonokkal. Ezek a hormonok az emberi szervezetben is folytatják "áldásos" hatásukat.

Pubertáskori bőrproblémákra felírt hormontartalmú gyógyszerek szedése A tinédzser korban - a bőr szépsége miatt - adott hormontartalmú szintetikus gyógyszerek sok esetben nem engedik kialakulni a természetes felnőtt hormonháztartást, ezáltal nem fejlődnek ki rendesen az ivarszervek. A meddőség, a nemzőképtelenség, a hormonális hízás, a méh és a petefészek problémái sok esetben visszavezethetőek a tinédzser korban - bőrprobléma miatt - szedett hormontartalmú, vagy a hormonháztartást befolyásoló gyógyszerekre.

Túl sok csapvíz fogyasztása - a vízművek nem tudja szűrni a gyógyszeres hormonmaradványokat a vezetékes ivóvízből, ezáltal évről évre nő a csapvíz eleinte elenyészőnek tűnő hormontartalma, ami a fogamzásgátló tablettát és egyéb szintetikus hormonális gyógyszert szedők vizeletével kerül a csatornákba.

Ennek kivédésére érdemes gyógyszermaradványokat is szűrni képes házi víztisztítóra beruházni.

Nem megfelelő táplálkozás  Sajnos túl sok finomított élelmiszert, instant és félkész tápálékot fogyasztunk. Rengeteg cukor jut a szervezetünkbe, ami az egyik legnagyobb "hormongyilkos".

Az ösztogén dominancia tünetei és szindrómái:

Meddőség, korai vetélés, PCO
Myoma,endometriosis, emlőcsomók , mellrák
Pajzsmirigy alulműködés
Hypoglikémia (alacsony vércukor)
Hajhullás
Androgén jegyek (fejtetői kopaszodás, hasi hízás, szőrösödés)
Lassú anyagcsere
Folyadék visszatartás (ödéma)
allergiák: asztma, csalánkiütés, lisztérzékenység…
Autoimmun betegségek: Lupus (SLE), 1-es Diabetes Mellitus,
Alacsony libidó
Depresszió, ingerlékenység, pánikbetegség
Súlygyarapodás, kifejezetten hason, csípőn és combokon
Krónikus fáradtság
Migrén, krónikus fejfájás
Vérrög képződés (trombózis, embólia, agyvérzés)
Alvászavar, insomnia
Memória zavar (rövid távú)
Hangulatváltozások (idegesség, nyugtalanság)
Csontritkulás (menopauza előtti csontsűrűség veszteség is)

Menstruáció minden típusú zavara

MEGOLDÁS:
A felsorolt tüneteken és betegségeken úgy lehet valóban segíteni, ha arra törekszünk, hogy megszüntessük a betegség kialakulásának az okát.
Mivel a betegség táptalaja az ellensúlyozatlan és túltengő ösztrogén, ezért meg kell szüntetnünk az ösztrogén-dominanciát, azaz ellensúlyoznunk kell azt progeszteronnal. Az ösztrogén komoly mennyiségben képes tározódni a zsírsejtjeinkben, ezért csak úgy “kiüríteni” sajnos nem tudjuk a fölösleget, hanem a szervezet progeszteron szintjét kell növelni, mely képes lesz ellensúlyozni az ösztrogént.

Kivizsgálás menete:
Anamnézis felvétel
Labor vizsgálatok
Ultrahangos vizsgálat, pajzsmirigy,nőgyógyászati Uh
Diétás tanácsadás
Ultrahangos zsírbontás , vibrotréner használat zsírsejtek csökkentésére

Bejelentkezés:
Balogh Katalin
Hormonterapeuta
tel: 30/35-35-120
email: maselet@freemail.hu

www.maselet.eoldal.hu

Helyszínek:
Más-Élet Egészségcentrum
Bem tér 23/3
Bethlen u 6-8 Mediterrán Teraszház  

Térkép: 

Teteje