Pilótaképzés indul

 

Pilótaképzés indul

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, egyben Európa egyik leggyorsabban fejlődő légitársasága ma bejelentette, hogy a Wizz Air Pilótaakadémia sikeres 2017-es elindítása után most új, halasztott fizetési lehetőséget ajánl azoknak, akik részt vesznek az Wizz Air integrált ATPL(A) pilótaképzési programjában. A Wizz Air Pilótaakadémia a minimális vagy korábbi repülési tapasztalattal nem rendelkező személyek számára biztosít egyedülálló lehetőséget arra, hogy megszerezzék a kereskedelmi pilóta engedélyt, és a program sikeres elvégzése és további tréningek teljesítése után a Wizz Air pilótájaként dolgozhassanak. Az első kadétok rövidesen befejezik tanulmányaikat, és megkezdhetik a további ún. típusképzésüket az Airbus A320 típuscsaládra.

Nagyszerű lehetőség a pilóta-álmok valóra váltásához

Azért, hogy még több jelentkező válthassa valóra az álmát és válhasson pilótává, a Wizz Air halasztott fizetési lehetőség felajánlásával segíti a jövőbeli kadétokat. Ennek jegyében a Wizz Air ATO ATPL(A) integrált képzési programjának 61 460 eurós összköltségéből a jelentkezőknek csak a teljes díj töredékét, 13 950 euró kezdőösszeget kell kifizetniük a program megkezdése előtt, a fennmaradó részt pedig később, részletekben egyenlíthetik ki, miután munkába álltak a Wizz Airnél. Az új, késleltetett fizetés mellett a légitársaság további országokban is elérhetővé teszi a Pilótaakadémiát, hogy a repülés szerelmesei közül minél többen válthassák valóra álmaikat.

A 17 és 21 hónap időtartamú integrált képzési program 750 óra földi kiképzésből, 60 óra szimulátoros gyakorlatból és 145 óra repülési gyakorlatból áll. A kezdeti, úgy nevezett 'ab initio tréning’ folyamán a kadétok megszerzik az ahhoz szükséges gyakorlatot, tudást és jogosítást ahhoz, hogy elindíthassák pilótakarrierjüket a Wizz Airnél, ezzel támogatva a légitársaság növekedési terveit.

Azok a kadétok, akik sikeresen elvégzik a Wizz Air Pilótaakadémiát, részt vehetnek az utasszállító átképzésben (ATP), Airbus A320 típusátképzésen, felügyelt repülési gyakorlaton és a légitársaság további képzési programjain.  Ezek sikeres teljesítését követően első tisztként kezdhetnek dolgozni a Wizz Air járatain, és még tovább építhetik karrierjüket.

Biztos, hosszútávú karrier

A Wizz Air gyors és folyamatos előrelépési lehetőséget biztosít pilótáinak. Közel két évvel azután, hogy első tisztként csatlakoznak a légitársasághoz, a pilóták jelentkezhetnek szenior első tisztnek. Újabb, legalább két éves időszak után pedig megszerezhetik a kapitányi képesítést az Airbus A320/A321 és az A321neo típusú, legújabb technológiát képviselő repülőgépekre.

A Wizz Air tavaly novemberben nyitotta meg Budapesten új, 3800 négyzetméteres oktatóközpontját, amelyet a legkorszerűbb technológiával, egyebek mellett két Airbus A320 CAE 7000XR Series teljes repülőgép- szimulátorral (FFS) szereltek fel. A létesítményben naponta akár 300 kadét képezhető.

A Wizz Air Pilótaakadémiáról további információ a pilot-academy.wizzair.com címen található.

Diederik Pen, a Wizz Air ügyvezető alelnöke és a Wizz Air csoport üzemeltetésiigazgatója elmondta: „Örömmel mutatjuk be a Wizz Air Pilótaakadémia új halasztott fizetési konstrukcióját, és örömmel terjesztjük ki további országokra a programot, hogy még több ember álmát válthassuk valóra. A pilótaakadémián végzett kadétokra nagyszerű karrierlehetőségek várnak a WIZZ-nél, ahol folyamatosan növekvő flottánk és bővülő hálózatunk révén részesei lehetnek a légitársaság további sikereinek.”

Teteje