Környezettudatos vagy? Válassz ökolaptopot!

 

Környezettudatos vagy? Válassz ökolaptopot!

Ma már egyre több helyen vásárolhatsz csomagolásmentesen, használhatsz környezetbarát tisztító-, és tisztálkodószereket, fogmosáskor figyelhetsz a takarékos vízfelhasználásra, valamint sok esetben helyettesítheted a műanyag eszközöket lebomló változattal. Így egy kis odafigyeléssel te is sokat tehetsz a fenntarthatóságért. Mi több, már számítógépet is választhatsz környezettudatosan!

Hulladékból laptop?

A Dell kiemelt figyelmet fordít a környezet megóvására. XPS modelljei ENERGY STAR® minősítéssel rendelkeznek, vagyis energiafogyasztásuk alacsonyabb, mint a szabványnak megfelelő gépeké. Emellett az XPS 13 csomagolóanyagának 25 százaléka az óceánok partvidékén begyűjtött, 75 százaléka pedig egyéb újrahasznosított műanyagokból készül. Gondoltad volna, hogy a vállalat 2013 óta összesen 33 ezer tonna újrahasznosított anyagot használt új termékeihez?1 A laptopot magát is hasonló szemlélettel alakították ki, hiszen a bambuszból készült csomagolótálcák teljes egészében, az gép alkatrészeinek pedig 90 százaléka újrahasznosítható. A modellhez felhasznált aranyból például a Nikki Reed limitált kiadású ékszerkollekciót is készített „The Circular Collection” néven. A tudatos tervezés része az is, hogy az XPS család tagjai kadmiumtól, ólomtól és higanytól mentesek. Ráadásul egyes modellekhez már olyan tokot, táskát vagy hátizsákot is választhatsz, amit környezetbarát módszerrel festettek. Így a hagyományos eljárásokhoz képest 90 százalékkal kevesebb szennyvizet és 62 százalékkal kevesebb széndioxidot termeltek, valamint 29 százalékkal kevesebb energiát használtak fel.

Kompromisszumok nélkül

Az igazi meglepetés az, hogy a felhasznált anyagok ellenére egy csúcskategóriás gépről beszélünk az XPS 13 esetében, amely káprázatos kialakítást kapott. A gyakorlatilag keret nélküli InfinityEdge kijelzőn kiváló minőségben jelennek meg filmjeid, hiszen minden apró részletet megelevenít az UltraSharp QHD+ felbontás. A szénszálas ötvözet, a karcolással szemben 10-szer ellenállóbb kijelző, az alumínium bevonatú acélpátok pedig strapabíró kialakítást biztosítanak. A teljesítménye is rendkívüli, hiszen akár 2 TB-os SSD, 16 GB-os memória és a legújabb Intel processzorok segítenek abban, hogy minden kihívást könnyedén legyőzz. Mi több, akár 19 órán át is használhatod töltés nélkül. Lenyűgöző, ugye?

morpho.hu

Teteje