In memoriam Bethlen Gábor Fotópályázat

 

In memoriam Bethlen Gábor Fotópályázat

In memoriam Bethlen Gábor
 
Fotópályázat
 
A Méliusz Juhász Péter Könyvtár és a Debreceni Fotóklub pályázatot hirdet Bethlen Gábor erdélyi fejedelemmé választásának 400. évfordulója tiszteletére. A pályázat célja, hogy a résztvevők a fotográfia eszközeivel mutassák be azokat a történelmi helyszíneket, emlékeket és emlékhelyeket, valamint az építészeti örökség azon részeit, amelyek Bethlen Gábor életútjához kötődnek, bemutatják a fejedelem személyiségét, munkásságának eredményeit.
 
A pályázaton részt vehet minden amatőr, vagy hivatásos fotós olyan képekkel, amelyek még nem szerepeltek kiállításon.
A beküldhető képekkel kapcsolatban technikai korlátozás nincs, így bármilyen technikával készült kép beadható, amely megfelel a kiállítás céljában megfogalmazott elveknek.
Beküldhető 5 db fekete-fehér, vagy színes kasírozatlan fotó, melynek kisebbik oldala nem lehet 30 cm-nél kisebb, nagyobbik oldala nem lehet 40 cm-nél nagyobb. Beküldhető 5 képből álló sorozat is, mely egy képnek számít. A sorozatot a zsűri megbonthatja
A képek hátoldalán a nevezési lappal megegyezően szerepelnie kell a következő adatoknak:
az alkotó neve, postacíme, telefonszáma, e-mail címe,
a kép címe, sorszáma, a kép mérete és technikája.
A fotók képoldalán a szerző - ha szükségesnek tartja - elhelyezheti a szignóját.
Nevezési lap letölthető a Méliusz Juhász Péter Könyvtár weboldalán: www.meliusz.hu.
A képek postai úton visszaküldésre alkalmas csomagolásban küldhetők be (a szállítás során keletkezett hibákért felelősséget nem vállalunk), vagy személyesen is beadhatók 2013. szeptember 12-től szeptember 20-ig a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Információs pontján a könyvtár hivatalos nyitva tartási idejében.
A kiállításra el nem fogadott képek átvehetőek a kiállítás után a Méliusz Könyvtár portáján 2013. október 10-től október 20-ig a könyvtár Információs pontján a könyvtár hivatalos nyitva tartási ideje alatt.
Külön kérésre a képeket postán küldjük vissza.
A kiállításra elfogadott képeket a rendezők korlátozás nélkül felhasználhatják a pályázat propagálása érdekében.
A pályázók - alkotásaik beküldésével - elfogadják a részvételi feltételeket, hozzájárulnak ahhoz, hogy beválogatott munkáik egy évig vándoroltathatóak Debrecen város és Hajdú-Bihar megye területén.
 
Pályázati díjtételek: I. helyezés 25.000 Ft
II. helyezés 15.000.Ft
III. helyezés 10.000 Ft
 
Pályázat beadási határideje: 2013. szeptember 25.
 
A zsűri az értékelt képanyagnak megfelelően dönt a díjak kiadásáról, esetleges helyezések visszatartásáról vagy megosztásáról.
Postai értesítést az eredményről, illetve nyomtatott meghívót a kiállítás megnyitójáról nem küldünk, mert azok megtalálhatók lesznek a www.meliusz.huweboldalon, illetve a Debreceni Fotóklub honlapján: www.debrecenifotoklub.hu.
Teteje