Szabó Gyuri bácsi programja a cukorbetegekért és a megelőzésért

 

Szabó Gyuri bácsi programja a cukorbetegekért és a megelőzésért

Naponta 10 magyar lábát vágják le cukorbetegség miatt, pedig megelőzhető lenne
 
Fitoterápiás tanácsadás, szűrőkörút, cukormentes torta verseny: Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember és a Diabess-Györgytea szakmai partnerként idén is több alkalommal részt vesz a cukorbetegség megelőzését és megfelelő kezelését célul kitűző Egy Csepp Figyelem Alapítvány programjain.
 
Szabó Gyuri bácsi mindig is szívügyének tekintette a cukorbetegek sorsát: nemcsak az előadásain és a személyes tanácsadásokon hangsúlyozza a megelőzés fontosságát, hanem az érintettek életminőségének javításáért is igyekszik minél többet tenni. Első, szabadalmaztatott gyógyteakeverékét is a diabétesz kezelésére állította össze, amit az Országos Gyógyszerészeti Intézet 1999-ben Diabess-Györgytea néven gyógyhatású növényi készítményként törzskönyvezett. 
 
A Györgytea immár egy éve működik együtt az Erős Antónia által alapított Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal, azért, hogy segítsen minél több magyar ember figyelmét felhívni a szűrés fontosságára és az idejében elkezdett terápia életmentő szerepére.
 
Nemcsak a szűrés fontos, hanem a megelőzés is
 
Magyarországon – 2014-es adatok szerint – 772 ezer cukorbeteg él, közülük évente több mint 3600 beteg lábát kell amputálni, de a vaksághoz vezető szemészeti szövődmények is körül-belül minden harmadik cukorbeteget érintik – hangzott el az alapítvány évadnyitó sajtóeseményén.
 
„Ezek az adatok sokkolóak, hiszen a 2-es típusú cukorbetegség rizikója kis odafigyeléssel és megfelelő életmóddal csökkenthető, míg a kialakult betegség karbantartható, a szövődmények pedig megelőzhetőek lennének” – nyilatkozta Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea Kft. ügyvezetője és hozzátette, hogy a megfelelő gyógynövények használata minden fázisban segítséget nyújthat.
 
Azért, hogy a cukorbetegségben érintettek minél teljesebb és egészségesebb életet élhessenek, a Györgytea szakértői idén is több ponton kapcsolódnak az alapítvány rendezvényeihez: tanácsadást tartanak a szűrőkörút állomásain és részt vesznek Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny zsűrijében.
 
Hol találkozhatnak a Györgytea tanácsadóival?
 
Az Egyszer Élünk Körút néven létrehozott szűrőprogram során egészen novemberig kint lesznek a sárga szűrősátrak ismert futóversenyeken, fesztiválokon és családi napokon. A szűrőkörút alábbi állomásain a Diabess-Györgytea szakértőihez is fordulhatnak az érdeklődők:
 
Június 5: Szépkorúak Sportfesztiválja, Cegléd
Június 29-30: Víz-Zene-Virág Fesztivál, Tata
November 17: Egy Csepp Világnap, Budapest
 
 
Magyarország Cukormentes Tortája verseny
 
Az alapítvány egyik legnépszerűbb programja a Magyarország Cukormentes Tortája verseny. A hobbicukrászok számára meghirdetett háziversenyen a Györgytea idén is díjazza a legfinomabb, gyógynövényes alapanyaggal készült cukormentes tortákat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teteje