p, 09/19/2014 - 00:12
Egyedi tortát szeretnél, amire mindig emlékezni fogtok? Adunk pár díszítési ötletet. Persze ne feledkezzetek meg arról, hogy
ne csak szemetgyönyörködtető, hanem finom is legyen életetek legfontosabb tortája, azért gondosan válasszátok ki a
cukrászdát, az ízeket, a torta jellegét.
Az első esküvői torta még Nagy Sándor idejéből való, mégpedig egy tömeges, tízezer párt részére szervezett esküvőről. Az
ókori Rómában az esküvői torta a termékenység szimbóluma volt: egy kisebb, száraz ünnepi süteményt tettek az ara
fejére, amit széttörtek, ezzel biztosítván a bő gyermekáldást.
A kacifántosabb, díszesebb torták a szigetországból érkeztek: a középkori angol esküvőkre a násznép tortát vitt ajándékba,
ezeket egymásra halmozták és a sok sok süti fölött kellett elcsattannia az első hitvesi csóknak. Egy leleményes cukrász
jutott eszébe először az ötletet, hogy a sok tortát bevonja cukormázzal: így született az emeletes torta.