Alexandra Kiadó

Alexandra Kiadó
 

Alexandra Kiadó

A kiadóról
A pécsi székhelyű Alexandra Kiadó 1993-ban jött létre, s az elmúlt több mint húsz év alatt a hazai könyvpiac meghatározó szereplőjévé vált. Kínálatunk a legkülönfélébb műfajokat öleli fel: könnyed kikapcsolódást ígérő szórakoztató irodalmat, ismeretterjesztő és tényirodalmat ugyanúgy megjelentetünk, mint szépirodalmat, s hangsúlyos helyet kapnak profilunkban a gyerek- és ifjúsági kötetek, illetve a kisebbeknek szóló foglalkoztató könyvek is.

Legutóbbi sikerkönyveink között olyan bestsellerek találhatók, mint A párizsi feleség, a Freud szeretője vagy Gillian Flynn Holtodiglan című lélektani thrillere, de örömmel adunk ki olyan színvonalas ismeretterjesztő munkákat is, mint amilyen az Erzsébet, a királynő vagy Simon Sebag Montefiore Az ifjú Sztálin című monográfiája. Büszkék vagyunk, hogy olyan sztárok kötetei is nálunk látnak napvilágot, mint Robin Cook, George R. R. Martin vagy éppen – hogy hazai szerzők közül is említsünk példát – Bartos Erika.

Fontosnak tartjuk az Alexandra Kiadó által képviselt műfaji sokoldalúságot, azaz azt, hogy – ahogy cégünk szlogenje is mondja – az Alexandra „minden, ami könyv”. Reméljük, hogy ebben a sokszínű kínálatban korosztálytól és érdeklődési körtől függetlenül mindenki talál kedvére való olvasmányt.

Szerkesztőségünk a hazai könyvkiadásban szinte egyedülálló módon vidéken, Pécsett működik, s az Alexandra cégcsoporthoz tartozó kisebb kiadók – Officina '96 Kiadó, M-érték Kiadó, Art Nouveau Kiadó – kiadványait is gondozza.

Szerkesztőségünk elérhetőségei
Cím: 7630 Pécs, Üszögi-kiserdő u. 1.
E-mail: kiado@alexandra.hu
Telefon: 72 777 122

A hozzánk küldött kéziratokról
Kiadónkat évente több száz kézirattal keresik meg. A szerkesztőség munkatársai mindent megtesznek azért, hogy ezeket feldolgozzák, a szerzőket pedig értesítsék a kiadó döntéséről, ám a nagy mennyiség miatt a folyamat hosszú hónapokig elhúzódhat. Felvilágosítást kizárólag e-mailben lehet kérni a következő e-mail címen: kezirat@alexandra.hu. A szerzőknek azt is tudniuk kell, hogy a kiadónak sajnos nem áll módjában megindokolni a döntést, illetve megőrizni vagy visszaküldeni a szerkesztőségbe küldött kéziratokat.

Az Alexandra Kiadócsoport 2016. november-december havi könyvajánlója innen letölthető:

Teteje