Állatkertek Éjszakája

 

Állatkertek Éjszakája

Állati séta a sötétben - Az Állatkertek Éjszakájához kapcsolódóan a Nagyerdei Kultúrpark is megnyitja kapuit.

Milyen a madarak rikoltozása a sötétben? Milyen az éjszakai ragadozók neszezése? Hogyan mozognak a nagyvadak a sötétség leple alatt? Hogyan táplálkoznak az éjszaka óráiban aktív állatok? Mások-e az illatok a Nagyerdő fái alatt, ha lemegy a nap? Mindezt megtudhatják azok, akik ellátogatnak a debreceni Állat- és Növénykertbe augusztus 30-án, az Állatkertek Éjszakájára.
    A programban - amelyet hagyományteremtő szándékkal tavaly hirdettek meg először - idén már az ország csaknem valamennyi jelentős állatkertje, vadasparkja részt vesz. 12 helyszínen várják a látogatókat augusztus utolsó péntekjén éjjel. A Nagyerdei Kultúrpark most is csatlakozott a rendezvénysorozathoz.

Este hét órától megnyitjuk a kapukat. Romantikus sétára várjuk vendégeinket: fáklyák lobogó fényénél járhatják körbe a parkot, ami egészen más arcát mutatja sötétedés után. Így olyan oldaláról ismerhetik meg az állatkertet és lakóit, amely fényes nappal rejtve marad. Aki pedig szeretne szakszerű vezetéssel körülnézni, azt is megteheti, óránként indulnak a csoportok. Tehát nem csak sétálhatunk a sötétben, izgalmas éjszakai programokkal is várjuk a kíváncsi és vállalkozó kedvű látogatókat.

•    19 órakor, a program nyitányaként felavatjuk a Kultúrpark fafaragó táborában készült két új szobrot, Deczki Kálmán és Hegedűs Éva alkotásait
•    minden órában (19-től 23 óráig) vezetett túrákat indítunk, meglátjuk például az éjszakai ragadozókat
•    látványetetéssel készülünk az éjszakai életét élő Pálmaházban
•     „borzongató simogató” várja a bátrabbakat a Hüllőházban, ahol tapintható közelségbe kerülnek a kevésbé kedvelt állatok is

Az éjszakai állatkerti látogatás új élményeket kínál. A program iránt tavaly nagyon nagy volt az érdeklődés.
Idén, hogy még emlékezetesebbé tegyük az éjszakai sétát, a legkedveltebb vidámparki játékok is üzemelnek. Az est fényeinél dodgem, kisvasút, kastély, lovasforgó és óriáskerék várja az érdeklődőket.

Forrás: zoodebrecen.hu

Teteje