Értük: Élmény, étel, szeretet

Vöröskereszt Debrecen
 

Értük: Élmény, étel, szeretet

Utazott, tanult és játszott 29 halmozottan hátrányos helyzetű gyermek a Magyar Vöröskereszt Hajdúnánás Területi Szervezetével.

Mit ad a nyári élmény a gyermekeknek? Örömöt, ingereket, tapasztalatot, melyek fejlesztik képességeiket, készségeiket és folyamatosan tanulnak általuk. Azok a gyermekek, akiknek családja az elemi szükségletekért küzd, ebből a szempontból is hátrányos helyzetbe kerülnek.
A Magyar Vöröskereszt Hajdúnánás Területi Szervezete ezért kirándulást szervezett a környező városokban, településeken nehéz körülmények között élő fiataloknak a Nyíregyházi Állatparkba.
Augusztus 3-án indult útnak 29 gyermek, 5 vöröskeresztes munkatárs, önkéntes kísérővel. Különleges állatok, növények látványával gazdagon jöttek ki a gyermekek vadasparkból, majd délután Sóstóra látogattak el; itt fagylaltoztak, és egy nagy játszótéren játszottak.

Mindent állt a Vöröskereszt és segítői

A kirándulás nem került semmibe a szülőknek. Az útiköltséget, a belépőjegyet, az étkeztetést a területi vöröskereszt és a támogatók állták; önkormányzatok, vállalkozók és a vöröskeresztes perselyes gyűjtésben adakozó emberek.

Forrás:hajdubiharmegye.voroskereszt.hu