Öröm és zene

 

Öröm és zene

December kilencedikén este csaknem ezer ember volt kíváncsi az MH 5. Bocskai István Lövészdandár helyőrségi zenekarának évzáró hangversenyére. A Gladiátor, a West Side Story és a Tenkes kapitánya is szerepelt a repertoárban, de felcsendült Csajkovszkij 1812-es nyitánya és Mariah Carey All I Want For Christmas című száma is.

A hagyományos év végi koncerten Böröndi Gábor dandártábornok köszöntötte a vendégeket.
- Köszönetet mondok a hozzátartozóknak, a gyerekeknek, szülőknek, társaknak, akik biztos háttérként jelen vannak életünkben. Támogatnak minket, amikor hosszú hetekig vagy hónapokig távol vagyunk, s minden nehézséget, bánatot legyőzve várnak ránk, kitartanak a hétköznapokban, teszik a dolgukat nélkülünk, s velünk örülnek, amikor visszatérünk- mondta beszédében a parancsnok.

A koncerten egymást követték a nem mindennapi produkciók: a katonazenészek együtt muzsikáltak a Szeredás Népzenei Együttes tagjaival, a Hajdú Táncegyüttes pedig széki
táncaival szórakoztatta a közönséget. A Debreceni Honvéd Táncegyüttes a „Lehet egy csillaggal több?” elnevezésű, a Magyar Honvédség által szervezett vetélkedő aranyérmeseihez illő produkcióval készültek az estére. A Debrecen Hangja tehetségkutató verseny döntősei, Márkus Luca és Grega Csaba kivételes tehetségükkel méltó partnerei voltak a Csokonai –
és Nívódíjjal kitüntetett Debreceni Helyőrségi Zenekarnak, amely ezúttal a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola művésztanáraival kiegészülve alkotott ünnepi egészet.

A hangverseny végéhez közeledve Derencsényi István, a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője szólt az egybegyűltekhez, s kíván áldott ünnepeket. A koncert a IV. Honvédkerületi indulóval és a jól megérdemelt vastapssal zárult.

Markovics Zita hadnagy

Teteje