Újabb Wizz Air-mérföldkő

 

Újabb Wizz Air-mérföldkő

Másfél millió utas a debreceni járatokon
Két évre névadó szponzora lesz a Wizz Air a Debrecen Runway Run-nak

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága és Magyarország hazai légitársasága jelentős mérföldkövet ünnepelt néhány napja, amikor másfél milliomodik utasát üdvözölte debreceni járatain. A szerencsés utas a lárnakai járattal érkezett Debrecenbe és WIZZ ajándékutalványt kapott a jeles alkalomból.

Az első debreceni Wizz Air járat 2012-ben indult el, azóta a légitársaság két bázisgépet is telepített a Hajdú-Bihari me-gyeszékhelyre. A Wizz Air 2019-ben már csaknem négyszázezer utast szállított Debrecenből induló és oda érkező járatain, ami meghaladja a légitársaság tavaly egész évi forgalmát, és évi közel 57%-os növekedést jelent. A Debreceni Re-pülőtér 2012-től része a Wizz Air hálózatának, 2015 óta pedig Wizz Air bázisként üzemel. Az elmúlt hét évben, a légitársaság másfél millió utast szállított a megyeszékhelyről már elérhető 11 országban található 14 útvonalon. A WIZZ Magyarországról immár 83 útvonalat kínál, ezzel 30 országgal köti össze Budapestet és Debrecent, alacsony viteldíjak és kiváló minőségű fedélzeti kiszolgálás mellett.
Radó András a Wizz Air vállalati kommunikációs managere a mai sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a Wizz Air 2020-ig névadó szponzorként támogatja a Debrecen Runway Run elnevezésű különleges, a debreceni repülőtér kifutópályáján megrendezett futóversenyt. „Reméljük, hogy ezen a különleges – a debreceni repülőtér kifutópályáján tartott – az idén október 5-én megrendezendő futóversenyen több ezer versenyző fog részt venni.” – tette hozzá Radó András.

A Wizz Air régóta elkötelezett az emberek mobilizálása és az aktív életmód népszerűsítése iránt: a légitársaság 2014 óta névadó szponzora a Wizz Air Budapest Félmaratonnak, valamint több futórendezvényt is támogat bázisvárosaiban Európa-szerte. A Wizz Air Debrecen Félmaraton, a Wizz Air Kijev Városi Maraton, a Wizz Air Kolozsvár Maraton, a Wizz Air Szófia Maraton, a Wizz Air Katowice Félmaraton és a Wizz Air Szkopje Maraton mind rendkívüli népszerűségnek örvend a helyi amatőr és profi futók, valamint a városokba látogató futóturisták körében. 2018-ban Európa-szerte több mint 55 000 futó vett részt ezeken a rendezvényeken.
Radó András a Wizz Air vállalati kommunikációs managere elmondta: „Büszkék vagyunk a WIZZ sikertörténetének legújabb hazai mérföldkövére, és örülünk, hogy immár másfél millió utas választotta légitársaságunk magas színvonalú szolgáltatásait és alacsony viteldíjait Debrecenből. Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air továbbra is elköte-lezett Magyarország, Debrecen és a régió iránt, és egyre több magyar utasnak biztosít mind változatosabb lehetőségeket a megfizethető utazásra. Remélem, hogy a Wizz Air Debrecen Runway Run több ezer embernek nyújt majd különleges sportolási élményt. Szeretnék köszönetet mondani utasainknak az elmúlt évek bizalmáért, és biztos vagyok benne, hogy további, hasonlóan sikeres és izgalmas időszak áll még előttünk.”

Papp László Debrecen megyei jogú város polgármesetere elmondta:
A Wizz Airrel a menetrendszerinti járatok elindításáról 2010-ben kezdődtek el a tárgyalások, az első gép pedig Londonból 2012. június 18-án érkezett a reptérre. A légikikötő utasforgalma évről évre rekordokat dönt, tavaly a reptérnek már 380 ezer utasa volt, ami több mint húsz százalékos növekedést jelent az előző évihez képest. Mintegy 600 ezer utassal számolunk idén, a 2012-es indulás óta ez lesz a legnagyobb növekedés a reptér életében. A kassai és a nagyváradi reptér adataival összevetve a debreceni légikikötő válik a térség legnagyobb forgalmú regionális légikikötőjévé. Az önkormányzat elkötelezett a reptér további fejlesztése mellett, a következő években a kormánnyal együttműködve átfogó fejlesztésekre készülünk, amelyek jelentős kapacitásnövelést tesznek majd lehetővé.

Forrás: WS Hungary

 

Teteje