Ültetvénykávék

 

Ültetvénykávék

A legújabb ültetvénykávénk, a kubai Superior Serrano Lavado. Milyen is a kávé, és hogyan kerül a csészénkbe?

Talán a legfontosabb, amit érdemes tudni róla, hogy a karibi sziget dél-keleti csücskében termő Serrano Lavadóból évek óta képtelenség szerezni. Még Kubában is kiporciózva, fejadagra mérik. Tavaly viszont a szokatlanul esős és forró időjárásnak köszönhetően megnövekedett a termés, és az idén januári szüret után a kemény-valuta hiányban szenvedő kommunista kormányzat úgy döntött, pár ezer kilót külföldön értékesít.


Mi német barátaink segítségével tudtunk pár zsákot szerezni belőle. Állandóan biztos nem lesz a kínálatunkban, ha csak meg nem bukik a Castro-rezsim...

Lassan, alacsony hőmérsékleten pörköljük, hogy kihozzuk belőle a mély, karamellás ízeket. Aki már kóstolta, és ízlett neki, és esetleg ide leírja, hogy milyennek érezte az ízét, azzal biztosan másokat is lelkesítene arra, hogy kipróbálja…

Havanna 1958, Kubai kókuszos kávé-shake

Ezúttal nem csak a térképen, hanem az időben is messzire utazhatnak a Cafe Frei kalandos kedvű vendégei. Mostantól egyre többször fogunk olyan érdekes kávérecepteket feleleveníteni a múltból, melyeket megkóstolva bárki igazi időutazáson érezheti magát. Ebben a hónapban irány Kuba, és a forradalom előtti utolsó év - 1958

forrás:  http://www.cafefrei.hu/kave_kalandoroknak/

 

A cikk partnere: 

Teteje