CES 2018: a smart city került a központba

CES 2018, smart city
 

CES 2018: a smart city került a központba

Robbanásszerű fejlődés várható az 5G technológia fejlődésével az intelligens város megoldásokban. Ez a változás valószínűleg a modern városlakókat minden területen érinteni fog majd.

Az új trendekre hivatkozva 2018. január 9-12. között Las Vegas-ban egy Smart Cities programot szervez a CES, ahol saját kiállítói területe lesz és kétnapos konferenciát tart. A jövő évi rendezvény okos város szekciójában a CES mellett olyan kiállítókkal is találkozhatnak majd a látogatók, mint a Bosh, a Nissan, a Ford vagy a Qualcomm.

A nagyközönség előtt bemutatásra kerül majd a jövő intelligens közlekedése, az okoshálózat, az energiagazdálkodás, a közbiztonság, az adatelemzés és biztonság, az egészségügy, a mesterséges intelligencia (AI), illetve a városfejlesztési és városvezetési politika.

Előrejelzések alapján a smart city projektek beruházási összege 2020-ra akár a 34,5 milliárd dollárt is elérheti. Az esemény szervezője, a Consumer Technology Association (CTA) elnök-vezérigazgatója, Gary Shapiro elmondta, hogy a terület robbanásszerű fejlődésen megy keresztül, a szegmens vállalkozóinak pedig a Consumer Electronics Show olyan platformot nyújt, amellyel képesek együtt megfelelő válaszokat keresni a jövőt meghatározó kérdésekre.

A Deloitte központi témája a városi technológiákkal kapcsolatos szakmai diskurzusok segítése. Ennek révén igyekeznek a kormányzati szereplők erősíteni a párbeszédet annak érdekében, hogy az üzleti szféra, a helyi közösségek, a nonprofit szervezetek, a felsőoktatási intézmények, és az egészségügyi intézmények közötti terület integráltan fejlődni tudjon.

A kétnapos Smart Cities konferencia elsősorban az életminőséget, a gazdasági versenyképességet és a fenntarthatóságot tartja szem előtt. John Skowron, a Deloitte Consulting igazgatója, a globális smart city üzletág vezetője kiemelte, hogy a világ minden részéről vannak várostervezők, vállalkozók és üzleti döntéshozók, akik együttműködnek, hogy az okos város technológiája megvalósuljon, és mindezt igyekeznek bemutatni a nagyközönség előtt.

 A jövő évben megrendezésre kerülő rendezvényen száznál is több szervezet és cég vesz részt kiállítóként, többek között Las Vegas városa, az Európai Bizottság, a Cognata, a GenZe a Guangzhou Xiaopeng Motors Technology, az Itron, az Ujet Vehicles, a Synerise, a Hind, a LaPoste, az Intel és a Panasonic. 

Cimkék: 
Teteje