Fogyókúra-liszt webáruház

 

Fogyókúra-liszt webáruház

Liszt kisokos következő része a Paleo ( magliszt )lisztekről.

Lenmagliszt:  alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.
Rendszeres használatával megelőzhetőek a különböző gyulladásos folyamatok, a magas vérnyomás, koleszterinszint vagy a vérrögképződés. Édes ( például piskóta) és sós nasik, kenyér készítéshez.

Mandulaliszt: A legsokoldalúbban felhasználható paleolit lisztféle, semleges íze miatt szinte bármire alkalmazhatjuk. A hagyományos darált mandulához képest sokkal több folyadékot és zsiradékot képes felvenni.

Jó vízmegkötő képessége, semleges íze és világos színe miatt nagyon jól alkalmazható ételek sűrítésére. Remek alapanyaga minden tésztafélének, készíthető belőle kenyér, pékáru és sütemény egyaránt. Jól alkalmazható panírozáshoz is.

Kókuszliszt: A kókuszliszt teljesen gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú ideális kenyerek sütéséhez is. Jól beilleszthető testsúlycsökkentő programba, mert magas rosttartalma elősegíti a jóllakottság érzést. Nagyon sok vizet és zsírt vesz fel, érdemes más liszttel keverni.

Gesztenyeliszt: teljesen gluténmentes, sós és édes ételek készítésére egyaránt alkalmas. Ételek sűrítésére is jól használható, magas ásványi anyag- és rosttartalommal rendelkezik. Legjobb palacsinta alapanyag.

Mákliszt: jellegzetes mák íze van, bár kevésbé intenzív, mint a hagyományos darált máké. Emellett a darált mákhoz képest lényegesen több folyadékot és zsiradékot képes felvenni. Magas fehérjetartalma a vegetáriánusok számára is kitűnő fehérjeforrást jelenthet. Remek sütemény alapanyag. Ha csak máklisztet használunk, akkor adjunk a tésztához eggyel több tojást a receptben leírtakhoz képest, hogy elkerüljük a morzsálódást.

Szezámliszt: a szezámmag a magas kalcium tartalmon kívül számos más ásványi anyagot és nyomelemeket is tartalmaz nagy mennyiségben: vasat, magnéziumot, káliumot, mangánt, rezet, foszfort, cinket, szelént -, ami miatt a szezámmag koncentrált ásványi anyag forrásnak számít. Könnyen emészthető, csökkenti a koleszterinszintet és gyorsítja a zsírégetést. A szezámliszt hozzáadásával megnövelhetjük a pékáru fehérje-, vitamin-, rost és ásványi anyag tartalmát, csökkentjük kalória- és szénhidráttartalmát, valamint finom ízt ad az így elkészített ételnek. Főleg lepényeket, kenyeret, muffint és süteményt készíthetünk belőle.

Amaránliszt: Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cinkforrás. Magas a vas tartalma  ezért vegetáriánusok számára igen fontos lehet, hiszen szervezetük számára fontos a vaspótlás. Viszonylag magas szénhidráttartalma miatt csak kompromisszumos termékként használható fel a Paleolit étrendben. Kiválóan alkalmas húsok panírozásához, levesek és főzelékek sűrítésére, különböző sütemények, kenyerek készítésére.

 

A lisztek megvásárolhatók: www.fogyokurasliszt.hu oldalon.

Receptek és további felhasználási ötlet miatt kövess minket itt is:

https://www.facebook.com/pages/Fogy%C3%B3k%C3%BAr%C3%A1sliszthu/152996491497990?fref=ts

 

 

 

 

 

 

 

 

Cimkék: 

A cikk partnere: 

Teteje