Rugalmasság és kitartás 1. rész

 

Rugalmasság és kitartás 1. rész

Miért sikeresek a családi vállalkozások Európában a munkaerőhiány ellenére? Erre a kérdésre magukban a vállalkozásokban van a válasz. Ők azt mondák, hogy rugalmasság, a jó munkaerő megtalálása és megtartása, nyitottság az innovációra.

A családi vállalkozások vezetői úgy gondolják, hogy nem tudtak volna ilyen gyorsan regenerálódni a válság után, ha nem kezelnék rugalmasan a nehézségeket, a nyomást mely sokszor rájuk nehezedik.

Az egyik legnagyobb probléma a jó munkaerő körül van. Nehéz rájuk találni és nem könnyű megtartani őket. Viszont érdemes sok energiát bele tenni, mert hosszú távon megéri. Az intelligens, szinte vezetői belátással bíró munkaerő üzleteket nyerhet meg, míg a figyelmetlen, nemtörődöm embereknek köszönhetően lehetőségek veszhetnek el.

Másik gond az innováció. Mindig új projektekre van szükség és nem könnyű feladat új és új eladható ötletekkel előállni. De a harcban a vállalkozások egyre erősebbekké válnak, ha nem adják fel. A hosszútávon gondolkodó, nyitott, rugalmas vállalkozók túlélik a viharokat.

Ezen kívül, ha egy vállalkozás a hagyományokat és kulturális előnyöket is tudja használni, valamint a cég minden munkatársa lehetőséget kap a fejlődésre – egyre sikeresebbé válik a cég, folyamatos növekedésre számíthat.

Folytatjuk..

Teteje