A vegetáriánus Ételek háza...

 

A vegetáriánus Ételek háza...

A Govinda éttermek világszerte híresek konyhájukról, és egyedülállóan barátságos hangulatukról. Bárhol térjen is be valaki egy Govinda Étterembe, biztos lehet benne, hogy tökéletesen tiszta vegetáriánus – húst, halat, tojást nem tartalmazó – ételféleségeket ízlelhet meg.
A Govinda név arra a személyre utal, aki elégedettséget okoz az érzékeknek. Az éttermekben készített ételek tökéletesen hűek e névhez, hiszen egyszerre táplálják a testet és okoznak elégedettséget a léleknek.
Hogyan lehetséges ez? Az általunk készített ételek egyszerre tartalmazzák az indiai ayurvedikus táplálkozás elmélet szerinti  szükséges hat ízt – sós, édes, keserű, savanyú, fanyar és csípős – így elégedetté teszik az elmét, amely a jóllakottság érzéséért felelős “hatodik érzékünk”. Emellett már a felszolgált ételféleségek látványa is az elégedettség érzését kelti, köszönhetően a felhasznált zöldségfélék és fűszerek harmonikus színvilágának.

A debreceni Govinda Étterem 2009 óta várja mindazokat, akik nyitottak arra, hogy akár alkalmanként, akár rendszeresen húsmentes ételeket fogyasszanak. A Govinda Étterem városunk első teljesen vegetáriánus étterme, ahol a tejtermékeken kívül semmiféle állati eredetű alapanyag nem kerül felhasználásra az ételkészítés folyamatában.
Az alapvetően indiai ízekre épülő konyhánk mégis tartalmazza mindazokat a tápanyagokat, amelyek szükségesek az egészséges élethez. Az ételek elkészítése során felhasznált fűszerek pedig jótékony hatást gyakorolnak az emésztésre, és pozitív irányba befolyásolják közérzetünket. A hagyományosabb ízek kedvelőire gondolva az étlapon minden nap szerepel európai jellegű fogás. A zöldséges főételekben található házi készítésű sajtot friss teljes tejből állítjuk elő, kenyérféléink pedig túlnyomó részt teljes kiőrlésű lisztből készülnek.
Ételeinket bátran fogyaszthatják a már-már népbetegségnek számító Candidával és elsavasodással küzdők, valamint lisztérzékenyek és cukor nélkül táplálkozók is válogathatnak kínálatunkból.

Ajánlatunkban egyaránt megtalálhatóak a különleges indiai és hagyományos európai édességek, mint a barfi, simply, gaja, khír vagy az édes szamószák, illetve mandulás krémes, ananászos túrós szelet, vagy a különböző piték. Házi készítésű italaink nyáron kellemesen lehűtenek a nagy forróságban, míg télen fűszerezésüknek köszönhetően átmelegítik a testet.
Az ételek elkészítése során különös gondot fordítunk a környezet és a tudat tisztaságára, hiszen mind a főzés körülményei, mind a szakács tudatállapota hatással van a készülő étel minőségére, mely megszabadít a karma bilincseitől.

Forrás: Govinda Vegetáriánus Étterem - 2013.05.03
 

A cikk partnere: 

Teteje