Érdemes ékszerbe fektetni?

Érdemes ékszerbe fektetni?
 

Érdemes ékszerbe fektetni?

Az ékszerek az aukciós piac egyik különleges szegmense, melyről talán ritkábban esik szó, de az aukcióra kerülő darabok egyedisége valamint a kikiáltási árak is azt mutatják, hogy érdemes több figyelmet fordítani az ékszerekre - írja a műtárgy.com legfrissebb ajánlójában, melyben hét, hamarosan kalapács alá kerülő ékszerkülönlegességet mutat be. 

Az ékszer jó befektetés lehet, mivel az értékállóságát egyszerre biztosítja az ékszer esztétikája és az anyaga is. Míg egy festménynél maga az alapanyag, a vászon és az olajfesték önmagában szinte értéktelen, addig az ékszereknél már az alapanyaguk, a nemesfémek és drágakövek is kiemelkedő értéket képviselnek. Ez is oka annak, hogy az ékszerek kitűnő értéktartók, ezért stabil befektetésnek tekinthetőek. Ehhez még hozzájárul az is, hogy az ékszerek, kis méretük okán könnyen és jól tárolhatók, szállíthatóak, szemben a műtárgypiac sok más alkotásával.

Egy-egy jól megválasztott ékszer akár néhány év alatt is jelentős árnövekedést érhet el, amellett, hogy kiegészítőként biztosítja viselőjének egy-egy különleges alkalom fényét.

 

Az ajánlóban bemutatott kiváló kvalitású ékszerek licitálhatóak lesznek a következő hetek hazai aukcióin.

 

Forrás: portfolio.hu

Teteje