Adjunk friss lendületet a csapatnak!

 

Adjunk friss lendületet a csapatnak!

Miként vigyünk új színt a csapatba?

Hosszú volt a tavalyi év? Nehezen kezdjük a következőt? Unottak, motiválatlanok az embereink? Sok a panasz, nem megy a munka? Itt az idő, hogy újraindítsuk a motorokat, friss lendületet adjunk a csapatnak! Pár könnyű, ám hatásos lépéssel már kezdhetjük is.

Kezdjük az alapoknál

Az első szint, hogy újra kiépítsük a hatékonyan működő munkakapcsolatokat, és megoldjuk a bizalmi vonalat az alkalmazottak között. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a csapatunk egésze tisztában van vele, mi a szervezet fő célkitűzése, miért munkálkodunk, és milyen célkitűzések mentén szükséges haladnunk, és ezek miért lényegesek. Ám ne csak beszéljünk, koncentráljunk is a válaszokra. Ne prédikáljunk, hanem kezdeményezzünk igazi párbeszédet! Így megtudhatjuk, hogy mi a dolgozók valódi gondja, amivel már főnökként tudunk kezdeni valamit.

A kiválóságok respektálása

A csapatunk tagjai közül, a legmagasabb értékkel bíró emberek sokszor nem kapnak megfelelő címeket, nem jutnak ahhoz a megbecsüléshez, amely járna nekik, annak alapján, amennyit a cégnél munkálkodnak. A legjobbak sokszor „láthatatlan versenyzők”. Ez azonban nincs rendjén. Koncentráljunk a meglapuló tehetségekre nagyobb figyelemmel! Adjunk egyértelmű és világos visszajelzést, hogy miben a legprofibbak. Legyünk érdeklődőek, hogy jobban tudjuk támogatni őket, és vegyük számításba a válaszaikat. Ismerjük meg, mi a céljuk, mi a hobbijuk! Külön irodát szeretnének? Flexibilisebb beosztást? Netán azt, hogy valami jobban csengő beosztás szerepeljen a névjegyükön?

Beszélgessünk gyakrabban

Nyilván naponta órákig beszél mindenki a munkatársaival, de nem erre a sztenderd kommunikációra gondolunk, hanem olyasmire, ami segít kitörni a napi rutin okozta monotonitásból. Az még nem jó kommunikáció, ha mindennap elvárjuk ugyanazt a jelentést, majd elégedetlenkedünk az esetleges problémák okán. Ha új lendületet akarunk biztosítani a csapatnak, konzultáljunk a közös jövőről, a célokról, amit együtt elérünk majd, és amihez mindenkire szükség van. De ne csak általánosságban! Lendületet az ad, ha mindenki pontosan érzi majd, hogy mi az ő szerepe ebben a közös „játékban”. Nyilatkoztassuk ki, és beszélgessünk róla!

Ha pedig ez megvan, tartsuk fenn az igazi „nyitott ajtó” elvét! Nagyban segít, ha a kollégák úgy hiszik, valóban elérhető a felettesük, ha szükség van rá. Érjünk rá beszélgetni, tanuljunk meg okosan figyelni akkor is, ha úgy gondoljuk, számtalan lényegesebb dolgunk lenne ennél. (Ez egyébként is tévedés.) Reflektáljunk minden felvetésre, konstatáljuk a kapott információkat. Gondolják azt a munkatársaink, hogy vezetőként vagyunk jelen, és ha a helyzet úgy tartja, segítünk egy problémánál.

Mindig tegyük fel kérdéseinket

Az egyik legkiválóbb módszere annak, hogy éreztessük az alkalmazottainkkal, hogy mennyire nélkülözhetetlenek azaz, ha a véleményüket kérjük. Év kezdetekor érdemes az  eddigi tapasztalatokat is átrágni – nagyon sok hasznos ismérvhez juthatunk. Mit végeztünk előző évben? Mi volt a legfontosabb előrelépés? Mi volt a legnagyobb probléma számára? Van-e víziója arról, hogy ezeket hogyan tudná megoldani? Készítsünk listát, vegyük végig együtt, hogy mi megvalósítható a lefektetettekből.

Legyen minden munkatársunk számára kristálytiszta és egyértelmű, hogy amellett, hogy mi bátran kérdezünk, ők is tegyenek hasonlóan. A kérdések mellett fogalmazzák meg véleményüket, mutassák meg akár egy alternatív nézőpontból az aktuális feladatot vagy problémát. Ezért soha nem járhat büntetés! Lássuk meg, hogy mennyire fontos az a plusz információ, amit tőlük kaphatunk!

Kell a szórakozás

Persze épp csak túl vagyunk az év végi bulikon, de nem is ilyesmire gondolunk. Sokkal inkább arra, hogy mennyire rengeteget számít, ha a dolgozók úgy érzik, emberként is kötődnek egymáshoz. Nem költséges, túlszervezett céges vacsorákra van szükség, elegendő egy-egy vidám óra, ahol a személyiségük is megmutatkozhat. A munkán kívül együtt töltött, kellemes szabadidő a munkában is meghálálja magát, hiszen akikkel szinte barátként tudunk társalogni, a problémáinkat is könnyedebben megoldjuk. Mozogjunk, kiránduljunk, vagy akár csak igyunk egy jó kávét együtt. A rendszeresség a kulcsa mindennek.

 

Teteje