Jubileumi karneváli kerékpáros felvonulás

 

Jubileumi karneváli kerékpáros felvonulás

Jubileumi karneváli kerékpáros felvonulás

Ötödik alkalommal nyitja augusztus 20.-án  virágdíszes kerékpáros felvonulás a Debreceni Virágkarnevált. A karnevál történetének kezdeteit megidéző kerékpáros felvonulás az elmúlt években a virágkarnevál egyik legüdébb, legnépszerűbb kísérőrendezvényévé nőtte ki magát, melyre évről évre egyre több kerékpáros egyre szebb és látványosabb virágkompozíciókkal érkezik, bizonyítva ezzel, hogy a debreceniek nem csak szeretik, de ki is veszik részüket a karneváli forgatagból. A kerékpáros felvonulás mindazon túl, hogy a résztvevők számára igazi közösségi élmény, jól példázza azt is, hogy a városban egyre népszerűbb a kerékpáros közlekedés, hiszen nem csak az egyéni résztvevők, de a munkahelyi csapatok száma is évről évre nő. Idén 18 csoportos regisztráció érkezett a felvonulásra, köztük nagy cégek, kisebb alapítványok, iskolák, óvodák képviselői, akik mindannyian fontosnak tartják a kerékpározás mint közlekedési forma és mint szabadidős tevékenység népszerűsítését. A csapatok között újak és visszatérők egyaránt lesznek, így most is találkozhatunk majd többek között a debreceni postásokkal, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, a Százszorszép Óvoda, a Petőfi Szabadidő és Sportegyesület, és a Debreceni Kutyaiskola kerékpáros képviselőivel, de nem maradnak el a menet elejéről az immár hagyománynak számító látványos velocipédek és a veterán kerékpárok sem.

A kerékpáros felvonuláshoz idén is ingyen, előzetes regisztrációt követően csatlakozhat bárki, aki vállalja, hogy virágokkal díszített kerékpárján végigkerekezi a karneváli útvonalat a Miklós utcától az Oláh Gábor utcáig. Jelentkezni a Tourinform Irodában lehet személyesen a Piac u. 20. szám alatt, e-mailen a debrecen@tourinform.hu címen vagy faxon az 52/535-323-as számon egy név és e-mail cím megadásával.
4024 Debrecen, Piac u. 20. | Tel.: +36-52-412-250 | Fax: +36-52-535-323 | E-mail: Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület
debrecen@tourinform.hu | www.gotodebrecen.coM

A felvonulás résztvevői között idén is meghirdetjük a  Kerékpáros Szépségversenyt, mely idén először online zajlik. A szépségversenyre jelentkezni a kerékpáros felvonuláson készült egyéni és csoportos fotók beküldésével lehet a debrecen@tourinform.hu e-mail címre. Az augusztus 20. és 25. között beérkezett fotókat az Irány Debrecen Facebook oldalon tesszük közzé augusztus 27. (keddig). A legtöbb like-ot kapott fotók beküldői között az alábbi nyereményeket sorsoljuk ki.

Egyéni kerékpárosok részére:
1. 2 fő részére szóló belépő a Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztiválra
a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. felajánlásával
2. 2 fő részére szóló jegy a Hortobágy-Halastavi Kisvonatra a Hortobágyi Nemzeti
Park Igazgatósága felajánlásával
3. KRESZ csomag a jobringa.hu felajánlásával

Csapatok részére:
1. 20 fő részére szóló múzeumpedagógiai foglalkozás a MODEM Modern és Kortárs
Művészeti Központ felajánlásával
2. 15 fő részére szóló Puszta Szafari csoportos jegy a Hortobágyi Nemzeti Park
Igazgatósága felajánlásával
3. 15 fő részére szóló éjszakai fürdőzésre szóló csoportos belépőjegy az Aquaticum
Mediterrán Élményfürdőbe a Debreceni Gyógyfürdő Kft. felajánlásával
Az augusztus 20.-i kerékpáros felvonulás szervezője a Debrecen és Hortobágy
Turizmusáért Egyesület - Tourinform Iroda.
Bővebb információ:
Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület
Darin-Séllei Lívia TDM manager
Tel.: 52/412-250
E-mail: debrecen@tourinform.hu

Forrás: Tourinform

Teteje