„Afrikai kalandok” a Nagyerdőn

 

„Afrikai kalandok” a Nagyerdőn

A természetbarát, állatkedvelő gyerekek számára évek, évtizedek óta remek lehetőséget kínálnak a vakáció eltöltésére a Nagyerdei Kultúrpark nyári táborai. A népszerű programot idén is meghirdettük. Ebben az évben képzeletben az ősi kontinensre, az élet bölcsőjéhez látogatunk el: Afrikai kalandtábort szerveztünk a fiataloknak.

Három turnusban jelentkezhettek a gyerekek, az érdeklődés kiemelkedő volt. Így az első két időpontra gyakorlatilag már a várólisták is beteltek. Az augusztusi programra viszont még van néhány szabad hely.

A táborokban két csoportban foglalkoznak az állatkert szakemberei a gyerekekkel. A programok – az idei mottónak megfelelően – elsősorban Afrika köré szerveződnek. A résztvevők megismerkedhetnek a kontinens kialakulásával, élővilágával, az őserdő, a szavanna és a sivatag állataival. De a színes kínálatban egyebek mellett lesz még közös etetés, játékos vetélkedők, íjászat és vidámparki kalandtúra is.

Az Afrikai kalandtáborok öt naposak, hétfőtől péntekig, napközis rendszerben (tehát reggel 8-tól délután 16 óráig) fogadják a résztvevőket, alkalmanként 45-50 diákot. Az első turnus június 17-étől, a második június 24-étől indul, az utolsó augusztus 26-án kezdődik majd. A tábor költsége 25ezer forint, amiben az étkezés is benne van.

Forrás: Nagyerdei Kultúrpark, zoodebrecen.hu

Teteje