Kisvasút Napja

 

Kisvasút Napja

Kisvasút napja a Nagyerdőn
2013. 07. 13.

Ezen a hétvégén a Kisvasút lesz a főszereplő a debreceni Vidámparkban. A Kisvasutak Napjai országos programsorozathoz kapcsolódóan a Nagyerdei Kultúrpark szombaton tartja saját rendezvényét.
A Vidámpark 1960-as megnyitása óta folyamatosan üzemel a kisvonat, ami a játékok között nagy kört téve szállítja a látogatókat. Tavaly körülbelül 2ezerszer fordult, és 14.5ezer vendéget ült fel rá. A gondos és szakszerű karbantartásnak, köszönhetően „matuzsálemi” kora ellenére tökéletesen működik a Nagyerdei kisvasút, ami kicsik és nagyok kedvence.
Aki július 13-án, szombaton a Kisvasút Napjára érkezik a Vidámparkba, ingyen léphet be és kap egy képeslapot is a több mint fél évszázados szerelvényről. Ezzel a lappal 11 órakor felülhet egy ajándék-körre a kisvonatra.
 A dodzsemnél a Hajdú Expressz Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület terepasztalát és modelljeit is láthatják az érdeklődők.
Háttér:
A Kisvasutak Napjai rendezvénysorozat ebben az évben áprilistól októberig különböző helyszíneken különböző időpontokban ad lehetőséget arra, hogy a látogatók megünnepeljék ezeket a különleges járműveket. Az ország több mint húsz pontján szerveznek programot ehhez kapcsolódóan, sőt egy ukrajnai és egy romániai kisvasút is csatlakozott a sorozathoz. Az azonban egyedülálló, hogy egy városban két kisvonat is legyen, mint ahogy Debrecenben. Az pedig ugyancsak kuriózum, hogy a szerelvény egy intézmény területén járjon, ebben ugyancsak egyedi a debreceni Vidámpark kisvasútja.
Ha a témával kapcsolatban kérdésetek, kérésetek lenne, keresetek bizalommal.
Oláh Ilona
30/862-5134

 

Teteje