Dr. Kiss Miklós Ügyvédi Iroda

 

Dr. Kiss Miklós Ügyvédi Iroda

Történeti előzmények

Generációkon átívelő tevékenység családunkban az ügyvédi hivatás.

Családunk első ügyvédi irodáját dr. Kiss István alapította, aki 1888-ban született és ügyvédi tevékenységét Püspökladányban folytatta.

Szintén 1888-ban született anyai nagyapám, dr. Fényes Jenő, aki Debrecenben praktizált neves büntető jogászként.

Édesapám, dr. Kiss István 1923-ban született és 1949-től élete végéig Debrecenben dolgozott ügyvédként. Több éven keresztül a Debreceni Ügyvédi Kamara Titkára és az Országos Ügyvédi Tanács Elnökségének tagja volt.

Fiai, én dr. Kiss Miklós és bátyám, dr. Kiss István visszük tovább a családi hagyományt.

Gyermekeim dr. Kiss Zsuzsanna jogtanácsosként dolgozik, míg Kiss Zsófia közgazdász tanácsadóként egészségügyi közgazdaságtannal foglalkozik.

 

Ügyszaki ismertető

Kezdetben az ügyvédi iroda tevékenységi körébe az ún. hagyományos, vegyes ügyvédi praxis tartozott, amely elsősorban szerződések készítését, öröklési, családjogi ügyek intézését, illetőleg szövetkezetek tartós jogi képviseletét jelentette.

Ugyancsak a kezdeti időszakot jellemezte kiterjedt büntető praxis létezése is.

A rendszerváltás időszakában az ügyvédi iroda megbízási szerkezete lényeges változáson ment keresztül.

Ennek során jelentős számú gazdasági társaság adott megbízást tartós jogi képviselet ellátására, bár emellett megmaradt az iroda hagyományos ügyfélköre is.

Ez a megnövekedett feladatkör tette szükségessé az iroda létszámának folyamatos fejlesztését, mind az adminisztrációs állomány, mind az ügyvédjelöltek, illetőleg az együttműködő partnerek tekintetében.

 

Az iroda jelenlegi szerkezete

Az ügyvédi iroda jelenleg az irodavezető ügyvéd irányítása alatt működik.

Ügyvédjelöltek segítik évek óta az ügyek folyamatos ellátását.

Irodánknak függetlenített irodavezetője az adminisztrációs ügyek teljes vertikumát kezeli, általa irányított apparátus igénybevétele mellett.

Alkalmi jelleggel, konkrét ügyek által meghatározott körben szakértők és szakmai tanácsadók segítik munkánkat azzal, hogy az ügyvédi iroda könyvelését magas képesítéssel rendelkező szakértő teljesíti, míg a folyamatos könyvelési ellenőrzést külön adószakértő és könyvvizsgáló végzi.

A konkrét referenciák felsorolását a Magyar Ügyvédi Kamara 8/1999 (III.22) szabályzata az ügyvédi hivatás etikai szabályairól és elvárásairól, valamint a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségének 2/2001 (IX.3) sz. állásfoglalása tiltja.

Ennek megfelelően a konkrét megbízási állomány leírását, megjelölését mellőzzük, csupán utalunk arra, hogy egyre bővülő ügyfélkörünk igazolja az általunk végzett jogi tevékenység színvonalát, a jogi tevékenységgel kapcsolatos intézkedéseink minőségét és az ügyfelek érdekeivel kapcsolatos elkötelezettségünket.

Ügyfélkörünk:

  • önkormányzati szervek, társaságok
  • egyetemek és ezek társaságai
  • ingatlanfejlesztés területén működő gazdasági társaságok
  • különböző méretű hazai vállalkozások
  • magánszemélyek
  • Biztosítás

Irodánk a Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyező Egyesületének tagja, amely a három lehetséges biztosítási keret közül a legmagasabb biztosítási összeget garantálja, erre vonatkozó élő szerződés alapján.

Térkép: 

Teteje