A fény az élet forrása

 

A fény az élet forrása

A fény az élet forrása.


Hogyan is élhetnénk fény nélkül.
…S lőn világosság. A sötétség nem tudott létezni önmagában. Szüksége lett a fényre, hogy definiálhassa önmagát. Így van ezzel a fény is. Él és életet hoz. Fény kellett a világ teremtéséhez. Tudományosan fogalmazva a fotoszintézis az élet alapja. A fény emberi szemmel érzékelhető elektromágneses sugárzás. Nem ismerünk nála gyorsabbat jelenleg.
 Szükség van rá, hogy rügyezzenek és virágba borulnak a fák, hogy cseperedjenek az állatok, és hogy fejlődjenek az emberek. Aktívabbá és energikusabbá válunk tőle. Gyógyíthatjuk vele a depressziót. Sőt polarizált formájában akár sebek vagy allergia kezelésére is alkalmazhatjuk.
Lehet természetes vagy mesterséges, a hangulatunkon mindenképp javítani fog.
Megér egy próbát, hogy milyen különbséget okoz fizikálisan vagy mentálisan, ha beengedjük szobánkba a napfényt vagy felkapcsoljuk a villanyokat.
Gyönyörködve kísérem figyelemmel, ahogyan egyre színesebbé válik a város. Kinyíltak Debrecen főtéren a magnólia fák és előbújtak a szerelmes párok. Tavasszal egyre több a napsütés (szele vizet áraszt és a madarak párt választanak.)
Szeressük a fényt és vigyázzunk rá. Őrizzük meg a lelkünkben és adjunk belőle embertársainknak is!
Figyeljünk rá, hogy megszokásból vagy kényelemből ne töltsük életünket szomorúan a szürke irodában, lakásban! Vendégeinket, vásárlóinkat örvendeztessük meg, inspiráljuk és engedjük, hogy süssön rájuk a Fény!


 

 

Teteje